Home » Strzelce Opolskie: Kommunen isolerer utdanningsbygg og ungdom…

Strzelce Opolskie: Kommunen isolerer utdanningsbygg og ungdom…

by Connie Nielsen

Prosjektet, som har vært gjennomført av Strzelce Opolskie kommune i flere måneder, koster innenfor rammen av det såkalte norske fondet. Idrettshallen i Szymiszów er allerede isolert og termisk modernisering er i gang på utdanningsbyggene i Dziewkowice og Sucha.

I tillegg til investeringer omfatter prosjektet også utdanningsaktiviteter, og nylig fløy en gruppe studenter til Norge. De besøkte skolen i Moss, som er partner i prosjektet.

– Unge mennesker fikk muligheten til ikke bare å se Norge, men også til å lære om norske erfaringer – sier Damian Obrusznik, nestleder i det kommunale utdanningsrådet i Strzelce Opolskie.

– Inkludert besøk på interaktivt naturmuseum i Oslo, utveksling med likesinnede fra Moss og felles undervisningsaktiviteter under ungdomsoppholdet vårt. Nå venter vi på gjenbesøket fra vår partner fra Norge, som etter planen finner sted i november – legger han til.

Elever fra skoler i Szymiszów, Dziewkowice og Sucha, som vant skolekonkurranser, fløy til Norge.

– Oppholdet vårt i Norge varte i fire dager. Vi er veldig glade for at vi fikk muligheten til å reise til Norge fordi noe slikt skjer ikke ofte. Vi møtte flotte mennesker, knyttet forbindelser og er fortsatt i kontakt med forskjellige mennesker vi møtte. Dette er definitivt noe av det beste som kunne ha skjedd oss ​​– sier Daria og Ania fra skolen i Szymiszów.

Samfunnet mottok midler fra programmet «Environment, Energy and Climate Change» for å implementere prosjektet, som må fullføres i år.

You may also like

Leave a Comment