Home » TCS og World Cup helgestatistikk i Bischofshofen

TCS og World Cup helgestatistikk i Bischofshofen

by Catherine Monroe

Langhelgen med verdenscuprenn i Bischofshofen ligger bak oss. De siste dagene har spillerne konkurrert i tre individuelle konkurranser (inkludert to fra den 70. Four Hills-turneringen) og en i lagkonkurransen. Tid for en rask oppsummering av slaget ved Skocznia im. Paul Ausserleitner (HS142).

PODIUMOWICE – INDIVIDUELLE KONKURRANSER

1. plass (onsdag) – Ryoyu Kobayashi (Japan)

Den første av de tre individuelle konkurransene i Bischofshofen endte med seier til japaneren, som var nær triumf i den 70. Four Hills-turneringen. En dag senere vant Hideharu Miyahiras protesjé endelig Golden Eagle, men han klarte ikke å vinne alle konkurranser i en utgave av den tysk-østerrikske turneringen for andre gang i karrieren. I finalen i Skocznia im. Paul Ausserleitner tok femteplassen.

Ryoyu Kobayashi tok sin 25. cupseier i karrieren onsdag og endte på åttende av tidene, på nivå med Andreas Felder. Bare Gregor Schlierenzauer (53), Matti Nykaenen (46), Adam Małysz og Kamil Stoch (39 hver), Janne Ahonen (36), Jens Weissflog (33) og Martin Schmitt (28) har flere seire. Totalt sto japanerne på pallen i verdenscuppen 42 ganger (25-9-8).

1. plass (torsdag) – Daniel Huber (Østerrike)

Han ventet, ventet og levde for å se det. Helligtrekonger var en spesiell dag for representanten for Østerrike. Etter det første løpet av TCS-finalekonkurransen ble Andreas Widhoelzls sjåfør nummer to, like bak Karl Geiger. I finalen stormet 29-åringen 137 meter opp i lufta, og vant sin første karriereseier i verdenscuppen, foran andreplasserte Halvor Egner Granerud med 4,4 poeng.

Daniel Huber var på pallen i den individuelle verdenscuppen for fjerde gang i karrieren. Før det fikk østerrikeren en andre og to tredjedeler.

2. (onsdag) og 1. (lørdag) – Marius Lindvik (Norge)

Alexander Stöckls lag var det eneste som kunne stoppe Ryoyu Kobayashi i hans siste seier i den 70. Four Hills-turneringen. Nordmannen ledet halvparten av konkurransen onsdag i Bischofshofen, men tapte til slutt for japaneren med 4,7 poeng. Det endte med at 23-åringen tok andreplassen i turneringen, men lørdag kom han til øverste trinn på pallen i verdenscupkonkurransen i St. Paul Ausserleitner.

Marius Lindvik vant sin fjerde cup i karrieren. Interessant nok har alle hans triumfer så langt vært i januar (tidligere Ga-Pa og Innsbruck 2020 og Zakopane 2021). Totalt sett var nordmannen fjorten ganger på pallen i denne rangeringen (4-3-7).

3. (onsdag), 2. (torsdag) og 2. (lørdag) – Halvor Egner Granerud (Norge)

Krystallballforsvareren vant ikke i Bischofshofen i helgen, men viste seg å være den mest likestilte spilleren i hele konkurransen på Paul-Ausserleitner-Schanze. Han ble nummer tre onsdag, kun bak Ryoy Kobayashi og Marius Lindvik. I finalen i Four Hills-turneringen var han rett bak Daniel Huber, men fremfor alt vant han kampen mot Karl Geiger om det nederste trinnet på pallen i hele arrangementet. Lørdag vant han norsk double i cupkonkurransen med Marius Lindvik.

Halvor Egner Granerud har allerede oppnådd 20 pallplasser i verdenscuppen etter sitt oppdrag i Bischofshofen – 12 seire, 6 andre- og 2 tredjeplasser.

3. plass (torsdag) – Karl Geiger (Tyskland)

Den 70. Four Hills-turneringen var mislykket for den tyske frontløperen. Etter første halvdel av stevnet mistet han ledelsen i verdenscuppen og i bakken i Bischofshofen tapte han kampen om den siste pallen i Four Hills-turneringen. Den flygende verdensmesteren var i ledelsen etter første runde i den siste konkurransen i serien, men falt til slutt ned til tredjeplass, like bak sin viktigste TCS pallkonkurrent Halvor Egner Granerud. I tillegg falt Stefan Horngachers protesjé også i søndagens lagkonkurranse.

Karl Geiger var på pallen i den individuelle verdenscuppen for 28. gang i karrieren. Syklusens andreplass har 11 seire, 11 andreplasser og 6 tredjeplasser.

3. plass (lørdag) – Jan Hörl (Østerrike)

Den 23 år gamle østerrikske landslagsspilleren med den beste sesongen i karrieren så langt benyttet anledningen til å plassere seg på pallen på hjemmebakken i Bischofshofen. Han ble nummer seks etter konkurransens første serie på lørdag, men den siste flyturen på 137,5 meter tillot ham å hoppe til tredjeplass, like bak nordmennene Marius Lindvik og Halvor Egner Granerud.

For Jan Hörl er dette den tredje cuppallen og den andre denne sesongen. Østerrikeren har tidligere triumfert i Wisła (2021) og ble nummer tre i Engelberg (2019).

PODIUM – LAGSKONKURRANSE

1. plass – Østerrike

For andre gang i historien var Østerrike vertskap for lagkonkurransen i verdenscupen. I 2001 sto vertene i Villach over pallen. Denne gangen vant de imidlertid. Andreas Widhoelzls spillere ledet konkurransen fra første til siste deltakergruppe og oppnådde dermed sin 34. seier og 83. plass på pallen i denne konkurransen (34-24-25).

Jan Hörl – 4. seier og 5. pallplass (4-1-0)

Manuel Fettner – 3. seier og 13. pallplass (3-4-6)

Philipp Aschenwald – 5. wygrana og 9. pallplass (5-1-3)

Daniel Huber – 5. seier og 10. pallplass (5-2-3)

2. plass – Japan

De japanske representantene fra starten av konkurransen i Bischofshofen var med i kampen om pallen i verdenscupkonkurransen. Til slutt endte Hideharu Miyahiras lag på andreplass, og slo nordmennene med 0,2 poeng og slovenerne med 1,4 poeng. Dette er den 28. pallen i den japanske lagkonkurransen (4-10-14).

Yukiya Sato – 5. pallplass (0-3-2)

Keiichi Sato -1 pallplass (0-1-0)

Junshiro Kobayashi – 7. pallplass (0-4-3)

Ryoyu Kobayashi –6 pallplass (0-3-3)

3. plass – Norge

Lagkonkurransen i Wisła gikk dårlig for nordmennene som avsluttet konkurransen i Skocznia. Adam Małysz på sjetteplass. Rivaliseringen i Bischofshofen gikk heller ikke bra for Alexander Stöckls lag i starten. Halvor Egner Granerud og Marius Lindviks lange flyturer gjorde imidlertid at de ble nummer tre, 0,2 poeng bak japanerne. Dette er Norges 65. pallplass i World Cup lagkonkurranse (27-21-17).

Daniel Andre Tande – 19. pall (12-4-3)

Johann Andre Forfang – 19. pallplass (12-3-4)

Halvor Egner Granerud – 3. pall (1-0-2)

Marius Lindvik – 8. pallplass (3-2-3)

HELGELAG

Langhelgens beste lag i Bischofshofen var østerrikerne, som samlet 1037 poeng til Nations Cup i fire konkurranser og dermed tok ledelsen i serien. Norge ble nummer to (856 poeng) og Japan ble nummer tre (692 poeng). Polen ligger på sjetteplass med 288 poeng (inkludert 200 for lagklassifiseringen).

LIVET VIRKER

Under konkurransen i Bischofshofen klarte en deltaker å forbedre sitt beste resultat i verdenscuprennet. Denne hopperen viste seg å være Daniel Huber, som triumferte i finalen i den 70. Four Hills-turneringen

Deltakere med «best», TCS i Bischofshofen (HS142); 5. januar 2022
spiller region Resultatet i Bischofshofen Tidligere rekord
KOBAYASHI Ryoyu 1. plass 25. seier i verdenscuppen
LEVERT TIL Ulrich 22. plass 22. (Vikersund 2015, Rasnov 2021)
Deltakere med «best», TCS i Bischofshofen (HS142); 01.06.2022
HUBER Daniel 1. plass 2. (Nizjny Tagil 2020)
Deltakere med «beste», verdenscup i Bischofshofen (HS142); 01.08.2022
LINDVIK Marius 1. plass 4. Seier i verdenscuppen
VILLUMSTAD Fredrik 21. plass 21. (Nizjny Tagil 2021)

NESTORZY VS UNGDOM

I alle de tre konkurransene i Bischofshofen dukket «doyen»-laget opp som vinneren. Onsdag beseiret de «ungdommen» med et poengforhold på 125:22. Et døgn senere vant de med resultatet 98:70, mens på lørdag ble sluttresultatet 71:47 i favør «eldste».

(ANTI) HELGEFLY

Forfatteren av den lengste flyturen i år i Bischofshofen var Lovro Kos. Den slovenske representanten i finalen i Four Hills Tournament torsdag klatret 144 meter og nærmet seg dermed hundre centimeter fra Dawid Kubackis offisielle bakkerekord.

Det korteste hoppet på fire dager med kamp på Paul Ausserleitner-bakken var arbeidet til Choi Heung Chul og Muhammet Irfan Cintimar. Sør-Korea og Tyrkia gjorde 74,5 meter på trening onsdag.

MED VIND OG I VIND

Ilya Mankov fant de beste vindforholdene på bakken. Den russiske representanten på trening lørdag landet på 105 meter og fikk -9,2 poeng for forholdene for sitt forsøk, Sabryjan Muminov var den andre ytterligheten. Hopperen fra Kasakhstan fikk +9,7 poeng i kvalifiseringen lørdag for forholdene på 100 meter-prøven.

STYLINGLEKSJON

Den høyest rangerte spilleren i Bischofshofen var Ryoyu Kobayashi. Vinneren av Four Hills-turneringen fikk 57 poeng fra juryen for den siste onsdagsflyvningen over 137,5 meter.

Sesongens beste hopp med stil er testene til Ryoyu Kobayashi (143 m) og Anze Laniska (147 m) fra helgen i Ruce. Japaneren og sloveneren fikk 58 poeng fra jurymedlemmene.

DISKVALIFIKASJONER

På en langhelg i Bischofshofen ble seks idrettsutøvere diskvalifisert for ikke å ha på seg skikkelig drakt. Torsdag ble Filip Sakala (kvalifisering) og Mackenzie Boyd-Clowes (første serie) straffet, mens Zak Mogel og Sergey Tkaczenko (kvalifisering), Paweł Wąsek (første runde) og Markus Eisenbichler (finaleserie) lørdag ble straffet.

Det har vært 27 diskvalifikasjoner siden sesongstart. Fire av dem gjaldt representanter for Russland, tre hver – Polen og Slovenia, to hver – Frankrike, Kasakhstan, Tyskland og Norge og en hver – Kina, Tsjekkia, Estland, Japan, Canada, USA, Tyrkia, Ukraina og Italia.