Home » Tesla er kvalitetssøppel. Det sier bilister i Norge og har startet en protest

Tesla er kvalitetssøppel. Det sier bilister i Norge og har startet en protest

by Gabriel Scott

Enkelte norske Tesla-brukere er svært misfornøyde med den forferdelige kvalitetskontrollen amerikanske biler utsettes for. De opprettet til og med en spesiell gruppe som prøvde å trekke oppmerksomhet til dette faktum fra Elon Musk selv. Ifølge Carscoops tror medlemmer av gruppen at Tesla-sjefen vil gjøre de nødvendige endringene når han får vite om problemene deres.

Tesla – en bil som ikke kan startes eller døren ikke kan åpnes

For å understreke alvoret i situasjonen, gikk de protesterende Tesla-eierne til en sultestreik. Saken er så alvorlig at nordmenn legger stor vekt på elbiler. Listen over problemer knyttet til bruk av amerikanske biler inkluderer blant annet at kjøretøyet ikke starter selv når det er varmt, dørhåndtak som hindrer døren i å åpnes på kalde dager, men er også litt mindre belastende, som f.eks. vannfylt bagasjelokk eller gule kanter rundt skjermen.

Carscoops.com hevder at listen over innvendinger er mye lengre og inkluderer problemer med lading, kortere batterilevetid enn annonsert, og inkompatibiliteten til eldre Tesla-enheter med de nye laderne, til tross for den annonserte levetiden for gratis lading. Prikken over i-en er den dårlige ettersalgsservicen. Servicesentre løser ikke noen problemer, i andre tilfeller ignoreres kunderapporter enten fullstendig eller du må vente lenge på at produsentens representant skal kontakte deg.

Kundeklager fra hele verden – fallende støtfangere, knuste vinduer

Som det viser seg, er det ikke bare nordmenn som klager over den dramatisk dårlige kvaliteten på Tesla-bilene. Kunderapporter inkluderer frontruter som sprekker uten grunn, sprekker i komponenter som repareres ved omlakkering, og støtfangere som faller av når det regner.

For å synliggjøre Teslas kvalitative problem, gikk Erlend Mørc, som ikke selv bruker det amerikanske merkets bil, til en 24-timers sultestreik 27. – 28. august for Tesla-eiere. Ifølge carscoops.com er det ikke kjent at den norske aksjonen faktisk har fanget Musks oppmerksomhet, men dette kan antydes av Musks Twitter-innlegg, der han uttalte at han «fastet regelmessig og følte seg sunnere».

You may also like

Leave a Comment