Home » Til slutt ble brenneren til Kaunaser Fichte intervjuet: Han benektet noen få versjoner

Til slutt ble brenneren til Kaunaser Fichte intervjuet: Han benektet noen få versjoner

by Gunnar Garfors

Til slutt flyttet isen på seg under etterforskningen av brannstiftelsen av Kaunas-granen på rådhusplassen, noe som er vanskelig å forstå. I dag er forfatteren av dette angrepet, som ifølge portalen kauno.dienas.lt allerede er løslatt fra et medisinsk anlegg for et bestemt formål, mistenkt for å ha skadet andres eiendom eller kulturelle verdi på en generelt farlig måte.

Det ble ikke funnet noe i blodet

Politibetjentene i Kaunas rapporterte at de allerede hadde mottatt resultatene av en undersøkelse av blodprøver tatt fra denne personen umiddelbart etter arrestasjonen. Det ble ikke funnet alkohol eller narkotika i dem.

Gitt tilstanden til 39-åringen, er politimyndigheter motvillige til å kommentere dette ekstraordinære angrepet. I tillegg ble det kun kjent at han satt i varetekt. Ifølge kauno.diena.lt-portalen er de mindre milde enn arrestasjoner.

Det er ikke reist mistanke om motstand mot politiet mot denne personen.

Ifølge portalen samhandlet han med tjenestemenn under undersøkelsen. Og han nektet for å ha gjort det uansett grunn. Desto mer av hevn for noen. Selv om rettshåndhevelse har vært stille så lenge, er denne historien allerede overgrodd med slike rykter.

Ifølge portalen pleier den mistenkte å si at han bare «kom på». Det er håp om at det vil bli gjennomført en psykiatrisk utredning i nær fremtid for å svare på dette spørsmålet.

Iskalbing-reaksjon

Som tidligere skrevet ble den mistenkte varetektsfengslet på A. Juozapavičius Avenue i flere minutter natt til 4. desember i fjor da et tre ble satt fyr på Rådhusplassen. Vitner til hendelsen sa bilmodellen hans og skiltene hans, og understreket at det var norsk.

Den mistenktes bil ble sett noen minutter senere i retning Šančiai. Føreren av denne Mitsubishi ASX reagerte ikke på lyd- eller lyssignalene fra politibilen som jaget ham. Derfor ble det besluttet å be kollegaer om hjelp.

Mitsubishi ble tvangsstoppet i begynnelsen av A. Juozapavičius Avenue, som det viste seg senere – på vei hjem og sperret veien. Reaksjonen til den fastklemte på dette og til politibetjentene som omringet bilen hans, hvorav en hadde en pistol, var hysterisk: «Rop! Før han forsøkte å rygge, forsøkte han imidlertid å bryte ned døren og knuse en av betjentene, som skal ha skadet en albue og kne da han ble arrestert.

Bilde fra TV3-programmet «Farai»

Tjenestemannen sa at han ble skadet mens han prøvde å slukke Mitsubishi-motoren på et Farai TV-program som registrerte arrestasjonen.

Han benektet alt

I filen står det også at det var problemer med å trekke føreren av Mitsubishien ut av bilen, som luktet sterkt bensin inni. Det ble forsøkt å trekke den ut gjennom både fører- og passasjerdøren frem til det endelig var mulig gjennom den første. Og den innsatte ble lagt med brukne hender på asfalten, som snart ble satt i håndjern.

Fra dette tidspunktet har bildet endret seg totalt. Etter å ha sittet i en politibil, ble den innsatte plutselig til et lam. Og han blandet seg inn i spørsmål reist av det sinte politiet om at han ikke visste hvorfor han ble fengslet, at han ikke hadde gjort noe i nærheten av granen og ikke brukte narkotika. Til slutt nektet han å snakke med tjenestemenn i det hele tatt.

Etter pågripelsen pustet den mistenkte granen opp til null på alkoholmåleren. Han ble imidlertid tatt med til legene – for å ta blodprøver eller ikke ta noen medisiner. Og legene slapp den ikke lenger.

Bilde fra TV3-programmet «Farai»

Selve angrepet ble udødeliggjort

Videoen av selve rådhusplassen er ikke mindre veltalende.Og uttalelsene til de som forsøkte å fange Tannenbrenneren på åstedet.

Det ble registrert hvor sakte rundt klokken 13.40 til rådhusplassen, som mange mennesker går på. bilen trekker sakte inn. Og når han stopper like ved juletreet, åpner sjåføren, som reiser seg fra førersetet, nesten alle dørene på bilen. Til slutt ligger bæreren i en plastbeholder, ifølge de første opplysningene, med bensin når den granen og denne lyses opp av et lysglimt, hvorpå det begynner å brenne nedenfra.

Gutta som prøvde å arrestere brannstifteren på stedet, sa mens andre sirklede, flyktet til bakken og støttet en av dem som mistenkt. Dette utnyttet brannstifteren og hoppet inn i bilen sin, forlot stedet og traff nesten mannen.

Bilde fra TV3-programmet «Farai»

Straffeloven gir bot eller frihetsbegrensning eller arrest eller fengsel i inntil fem år dersom andres eiendom eller verdi av kulturell betydning skades på en allmennfarlig måte. Men alt vil avhenge av rettspsykiaterens vurdering.

En undervurdert freak

Som allerede skrevet har den mistenkte ifølge politimyndighetene sist vært bosatt i Norge i rundt ti år, hvor han har jobbet i ulike yrker. Og han returnerte til Kaunas – til moren sin, som bodde i Žemieji Šančiai-huset omtrent en måned før denne skandaløse hendelsen.

Moren sier imidlertid at hun ikke visste om planene hans videre – om hun kom bare for ferien eller for alltid fordi sønnen var stengt og nesten ikke kommuniserte med henne. Derfor er omstendighetene under hvilke denne emigranten måtte reise til Litauen uklare, men hva som også kan ha innvirkning på angrepet i hjemlandet eller helsetilstanden.

Fangens mor fortalte også betjentene at hun ikke var klar over sønnens oppførsel. Ifølge henne kan «sønnen din ha hatt en sykdom».

Bilde fra TV3-programmet «Farai»

Den mistenkte var kjent for de litauiske rettshåndhevelsesmyndighetene før angrepet bare fordi en domstol i Kaunas ble dømt for narkotikasmugling for noen år siden og fengslet i flere år for flere tilfeller av forbrytelsen. Og i 2006 ble han løslatt, hvorpå han trolig dro til Norge snart. Et førerkort ble utstedt der og funnet da han ble arrestert. Og hans ovenfor nevnte tro har allerede forsvunnet.

Bilde fra TV3-programmet «Farai»

You may also like

Leave a Comment