Home » «Tinder» affære. Hvordan jukse millioner av kvinner og bli ustraffet

«Tinder» affære. Hvordan jukse millioner av kvinner og bli ustraffet

by Gunnar Garfors

Uansett hvor du ser, hvor enn du går, er det snakk om Netflixs nye dokumentar The Tindler Swindler, som kom på strømmetjenesten for en uke siden og har blitt høyt rangert av brukerne. Hvorfor sluttet alle å se denne filmen, og hvorfor er det verdt det for deg også?

Innholdet fortsetter etter visning

reklame

På mindre enn en uke toppet filmen streamingplattformen, og samlet 45,8 millioner timer med visninger.

Selvfølgelig er alt saltet i filmens tema. Dating på Internett, det vil si muligheten til å møtes på nett, har en like lang historie som Internett – alle husker datingsider som «Mamba» og «Oho.lv». Men ingenting har noen gang vært enklere enn nå med Tinder. Smarttelefonappen som ble opprettet i 2012 endret spillereglene: nå trenger du ikke å sortere i spørreskjemaer, lese lange essays og skrive det første og vente spent på svar. Valget av en potensiell kjærlighetspartner tar i gjennomsnitt ett og et halvt sekund – ranger bildet og stem: hvis det ikke er adressert, så til venstre, hvis potensielt interessant – til høyre! Psykologer bemerker at appen som helhet påvirker brukerens sosiale ferdigheter negativt og skaper en illusjon av uendelige valgmuligheter. Dessuten har nesten alle bekjente som møtte Tinder og deretter giftet seg. Tross alt er Tinder bare et verktøy, og som alle andre verktøy faller det regelmessig i hendene på svindlere.

«Tinder-svindleren» er en dokumentar – en etterforskning av et ambisiøst og vellykket svindelopplegg. Det er vanskelig å observere, til og med uutholdelig, men samtidig umulig å løsrive seg fra det.

Den menneskelige troens mirakel og mirakelarbeiderne i et blått helikopter sies å ha skylden. Forresten, denne mirakelarbeideren har også et navn – Christian Gray, fordi det er denne helten i den ekstremt populære romanen «Fifty Shades of Grey» som fikk tusenvis av kvinner til å drømme om at en prins plutselig dukket opp i livene deres. En millionær, en filantrop, en herlig kjekk mann dukker plutselig opp og bestemmer seg for å relatere livet sitt direkte til ham – forenklet Anastasia. Selvfølgelig hadde romanen sine egne nyanser og avvik, men generelt er budskapet dette: din skjebne vil ha forent alle disse egenskapene, gnister vil umiddelbart fly blant deg, og kjærligheten vil være ekte, sterk, bare og for livet!

Sannsynligvis fordi noen tilbød Cecilia Fjellie fly til Bulgaria med privatfly etter første date, sa hun ja. De tok først kaffe på et stolt hotell i London, der Simon Leviev hadde reist på jobb, hvorpå han angret på at han gjerne ville fortsette kvelden, men måtte ut på en hastereise. Cecilia vil ikke delta? Kvinnen skrev inn Simons navn i en Google-søkemotor og leste at den unge bekjente var sønn av Lev Leviev, en velkjent russisk konge av «diamanter». Deres romantiske forhold startet med en fancy ferie i Bulgaria, men endte opp i gjeld på 250 000. Dokumentaren Tinder’s Affair er historien og advarselen til andre kvinner, ikke bare om Cecilia, men også om Pernilla Sheikh og Eilina Charlotte. De er bare noen av kvinnene Leviyev har lurt og ranet i løpet av sin asosiale karriere.

Simon har selvfølgelig ingenting med diamantoligarken å gjøre. Han ble født i en liten by øst for Tel Aviv, og endret fødselsnavnet fra Hayut til Leviyev, ble involvert i små økonomiske svindel, flyktet fra Israel i 2011 og dro til Finland, hvor han først prøvde en ny svindelordning som involverte lokale kvinner. Han tilbrakte to år i fengsel for kvinnejuks i 2015, returnerte deretter til Israel og flyktet derfra til Europa hvor flere svindelsaker begynte og her begynner dokumentaren.

Ifølge dokumentaristene var Simons plan som følger: Han møtte Tinder-kvinnene og fikk dem til å tro at han var en velstående arving som jobbet i en farlig diamantbedrift eid av faren. I begynnelsen av forholdet til kvinnene kommuniserte han kun virtuelt, fortalte offeret om seg selv, hverdagen hans, var full av komplimenter, bygde et sterkt følelsesmessig bånd og virket ikke i stand til å møtes personlig fordi han «var borte på virksomhet.» » Etter en tid møttes svindleren og den unge kvinnen personlig, reiste, besøkte restauranter og hadde en ny hyggelig stund, innrømmet Simon at han var i alvorlig fare og sendte en video av hans blødende «livvakt». Han forklarte da at bare kjærlighet kunne redde ham, eller rettere sagt et kredittkort med et imponerende beløp og et merkelig navn slik at fiender ikke kunne spore ham. Kvinner tok på sin side og returnerte kredittkortene sine og bar til og med lommene fulle av kontanter som de betalte direkte til svindleren. Simon lovet selvfølgelig å returnere pengene så snart som mulig.Og kvinnene trodde på ham, for den rike mannen fløy på et privatfly, bodde på de dyreste hotellene og hadde kun på seg designerklær. I virkeligheten har han alt for penger kjøpt av tidligere ofre, med kvinnene som blåste en tåke i øynene deres.

Simon nå og da «betalte» gjelden, skrev sjekker som bankene ikke ville skrive penger mot, donerte falske merkeklokker og angivelig dyre smykker og foretok bankoverføringer som aldri nådde mottakeren. Kvinnene gikk selvfølgelig til politiet, så i 2019 ble Leviev ikke bare etterlyst i Israel, men også i Sverige, England, Tyskland, Danmark og Norge. Sommeren 2019 ble han til slutt arrestert i Hellas med et falskt pass og deportert tilbake til Israel, men svindleren benektet alle anklager. «Jeg har rett til å endre etternavnet mitt til hva jeg vil, og jeg har faktisk aldri sagt at jeg er sønn av en millionær. Kvinner tenkte bare det de ville tenke. Jeg kunne ha knust noens hjerte, men jeg tok ikke pengene deres – de reiste alle og hadde det gøy på min bekostning,» sa han i et intervju.

Høres ganske overbevisende ut – i 2019 ble Simon Leviev dømt for tyveri, bedrageri og forfalskning på gamle, kun israelske anklager. Han ble dømt til 15 måneder for god oppførsel og løslatt etter fem år.

Var det en leksjon for Simon? Selvfølgelig ikke – fem måneder i fengsel er ikke en høy pris å betale for et personlig fly, en koffert med kontanter og et fint (pent) hjerte.

«Hvordan kan du tro en mann som to ganger har flyktet fra Israel? En mann som har lurt og ranet kvinner over hele Europa ved å jukse hundretusenvis av euro? Hvor er rettferdigheten?» spurte et av ofrene, Pernilla, den israelske nyhetskanalen, hvor hun ble bedt om å kommentere situasjonen rundt Simons løslatelse fra fengselet. Et annet finsk offer, som ønsket å være anonym, kommenterte: «Vi har tatt henne til EU-domstolen og Interpol sammen med andre kvinner. Så snart Simon forlot Israel, ble hun arrestert. Han ødela livene våre økonomisk og følelsesmessig for alltid. «

Simon Leviev er nå 31 år gammel og lever i frihet, som først nylig ble kjent gjennom hans Instagram-konto. Etter publiseringen av en dokumentar om de store lidelsene til tusenvis av følgere, ble kontoen stengt. Før han slettet den, skrev Simon en rørende uttalelse: «Takk for all støtten. Jeg vil dele min versjon av hva som skjedde i nær fremtid når jeg velger den beste og mest respektable måten å fortelle denne historien på. I mellomtiden, vær så snill å holde sinnet og hjertet åpent.»

Hvem som eier kontoene med hans nylig opprettede navn er ukjent, men Instagram gjør det Du kan fortsatt finne titalls og hundrevis av Leviyevs bilder.

De må bevares fordi Simon ikke hadde noen offisielle påstander om noe som skjedde utenfor Israel, så ingen bryr seg internasjonalt om ødeleggelsen av Cecilia, Pernilla og Eilins liv. I mellomtiden, ifølge The Times of Israel, samlet Leviyev svikelig inn minst 10 millioner dollar mellom 2017 og 2019. Cecilia, Pernilla og Eilin betaler fortsatt gjelden sin og vil sannsynligvis fortsette å gjøre det i flere tiår fremover. Og hvor mange kvinner får vi aldri vite om?

Og som et kirsebær på toppen – frem til 8. februar i år brukte Simon Leviev aktivt «Tinder», hvoretter plattformen offisielt utestengt ham for alltid. Tilsynelatende så moderatorene på en dokumentar. Dette betyr at enhver kvinne for en uke siden kunne bli sugd inn i Diamantprinsens affære og nyte en flytur på et privatfly, med alvorlige konsekvenser for lommeboken og mental helse.

Filmen er basert på en studie utført av den norske tabloiden Verdens Gang. Skjermbilder av Simons ofre, fly, hotellkorrespondanse og internettkorrespondanse kan sees her.

You may also like

Leave a Comment