Home » Ukraina: USA frykter russisk invasjon «når som helst»

Ukraina: USA frykter russisk invasjon «når som helst»

by Peter Østbye

Angrepet kan være nært forestående for USA. I følge en høytstående tjenestemann i Det hvite hus kan en russisk invasjon av Ukraina «finne når som helst.»

– Vi fortsetter å se tegn på russisk eskalering, inkludert ankomsten av nye styrker ved den ukrainske grensen, sa Jake Sullivan, nasjonal sikkerhetsrådgiver i Det hvite hus, fredag. USA tror faktisk at det russiske angrepet er nær. Derfor, til tross for noen rykter om at Moskva ville vente til slutten av Beijing-OL for ikke å formørke sin kinesiske allierte, kan det bryte ut krig før 20. februar.

USA planlegger å sette i gang et angrep med luftangrep. Amerikanere i Ukraina ble også bedt om å forlate landet «innen tjuefire til førtiåtte timer». Storbritannia og Norge har gjort det samme med sine statsborgere, det samme har EU med sine ansatte.

EU-sanksjoner

Under en videokonferanse med USAs president Joe Biden illustrerte Ursula von der Leyen «fremgangen for sektorsanksjoner» i Europa i tilfelle en russisk intervensjon i Ukraina. Frankrikes president Emmanuel Macron vil snakke med sin russiske kollega Vladimir Putin om krisen på den russisk-ukrainske grensen lørdag ettermiddag, sa Elysée.

Hvis «alle alternativer ligger på bordet», vil EUs sanksjoner for å straffe Kreml i tilfelle en offensiv i Ukraina først og fremst ramme finans- og energisektoren. Eksporten av høyteknologiske produkter vil også bli påvirket.

You may also like

Leave a Comment