Home » Kort om idrettsarrangement, fredag ​​11. februar, 17/10

Kort om idrettsarrangement, fredag ​​11. februar, 17/10

Vi tilbyr et sammendrag av sportsnyheter:

Maryna Gąsienica-Daniel tok 26. plass i supergiganten i Beijing-OL. Sveitseren Lara Gut-Behrami vant foran østerrikeren Mirjam Puchner og landsmannen Michelle Gisin. Amerikaneren Mikaela Shiffrin, som ble nummer niende, står fortsatt uten medalje.

xxx

Suzanne Schulting vant den olympiske kortbane 1000 m-konkurransen i Beijing.Nederlenderen, som vant denne konkurransen for fire år siden i Pyongyang, satte verdensrekord i kvartfinalen. I kvartfinalen over 1000 m ble Natalia Maliszewska eliminert og havnet på 17. plass.

xxx

Monika Hojnisz-Staręga ble nummer 16 på 7,5 km skiskyting ved OL i Beijing. Gullmedaljen – allerede den andre i dette arrangementet – ble vunnet av norske Marte Olsbu Roeiseland. Den andre var Elvira Oeberg fra Sverige og den tredje var Dorothea Wierer fra Italia.

xxx

Den finske skiløperen Iivo Niskanen vant gullmedaljen ved OL i Beijing på 15 km klassisk teknikk. Han var 23,2 sekunder raskere enn den andre russeren Aleksander Bolszunov, den beste polakken var 27. Dominik Bury.

xxx

Takket være skjelettenes medaljer, beholdt tyskerne førsteplassen i medaljetabellen for vinter-OL i Beijing etter å ha vært vertskap for 52 finalekonkurranser av 109 planlagte konkurranser. Dette laget har totalt 11 medaljer, inkludert syv gullskiver og fire sølvskiver.

xxx

Nils van der Poel ble kongen av langdistanseskøyter i Beijing. Svensken vant en gullmedalje på 10 000 meter, og slo sin egen verdensrekord. Han hadde tidligere triumfert over en distanse som var dobbelt så kort.

xxx

Kamil Stoch hoppet 128 m og tok en åttendeplass i kvalifiseringen til OL-konkurransen i den store bakken i Zhangjiakou. De tre andre polakkene vant også stigningen, og fredagens beste var Norges Marius Lindvik – 135 moh.

xxx

Tysklands Christopher Grotheer vant den olympiske skjelettgullmedaljen på OL-banen i Yanqing. Andre var hans landsmann Axel Jungk, tredje var Wengang Yan fra Kina. Polakkene startet ikke.

xxx

Landhockeyspillere fra AZS AWF Poznań, som debuterte i European Club Cup innendørs, led to tap på den første dagen av turneringen i Alanya, Tyrkia. Den polske mesteren tapte mot Hockey Club Zelina (Kroatia) 1:9 og Dynamu Elektrostal Moscow 0:13.

xxx

I den mest spennende kampen på den tredje dagen av ishockeyturneringen i OL i Beijing, beseiret tsjekkerne sveitserne 2-1. Resultatet av den kampen betydde at representasjonen av den russiske olympiske komité, som slo Danmark 2-0, sikret opprykk til kvartfinalen.