Home » To norske statsborgere er etterlyst i den såkalte EAW-saken om foreldrekidnapping

To norske statsborgere er etterlyst i den såkalte EAW-saken om foreldrekidnapping

by Gabriel Scott

To norske statsborgere ettersøkt på europeiske arrestordrer ble arrestert i Warszawa for å ha tatt med seg sin fem år gamle datter fra Norge, sier Szymon Banna, talsmann for distriktsadvokatens kontor i Warszawa. Han la til at etter høringen besluttet distriktsadvokatens kontor i Warszawa å ikke iverksette forebyggende tiltak mot henne.

Talsmannen for distriktsadvokatens kontor i Warszawa, aktor Szymon Banna, sa til PAP at arrestasjonen av to norske statsborgere etterlyst på europeiske arrestordrer fant sted i Warszawa 9. august. «En kvinne og en mann er tiltalt av norske myndigheter for å ha tatt deres 5 år gamle datter ut av Norge i august 2022 ved å trekke henne ut av omsorgen for barnehagen til Oslo distrikts barneverns- og sosialmyndighet og Viken. i Norge, som bestemte seg for å ta seg av datteren deres og plassere henne på sykehjem. Dette er en handling etter artikkel 261 og artikkel 15 i den norske straffeloven, som tilsvarer artikkel 211 i den polske straffeloven», forklarte aktor.

KOMMENTARER (0)

Gå til artikkelen: Påtalemyndigheten: To norske statsborgere etterlyst for EAW i saken om den såkalte foreldrekidnappingen

You may also like

Leave a Comment