Home » «Towel Movement» i Hellas. Beboere kjemper for fri tilgang til strendene

«Towel Movement» i Hellas. Beboere kjemper for fri tilgang til strendene

by Gunnar Garfors

Protesten ble lansert av innbyggerne på øya Paros, som var de første som krevde fri tilgang til strendene. Derfra spredte bevegelsen seg til andre øyer og regioner i landet.

«Vi, innbyggerne, verdsetter freden og roen her, så vi vil ikke at stranden skal overtas av selskaper som verdsetter penger fremfor natur og atmosfære,» sa Ronit Nesher, en 53 år gammel innbygger i Paros. — Vi vil ikke at stranden skal være opptatt av parasoller og enorme solsenger som ikke har noe å gjøre med øyas enkelhet – la hun til.

Selv om alle strender i Hellas er offentlige i henhold til gresk lov, på grunn av millioner av turister som besøker landet, får stadig flere selskaper lisenser fra myndighetene til å leie ut solsenger og parasoller for å sette opp på strendene. I mange byer er det umulig å finne en ledig plass ved sjøen, og prisene for leie av privat utstyr av bedrifter er svimlende. Mange steder koster det å leie to solsenger og en parasoll over 100 euro, og på Astir-stranden på Kreta koster det til og med 321 euro.

You may also like

Leave a Comment