Home » Tragedie av tre søstre i norske fjell: Blitz dreper to tenåringer, tredje på sykehus

Tragedie av tre søstre i norske fjell: Blitz dreper to tenåringer, tredje på sykehus

by Thure Lindhardt

Tragedien til de tre søstrene i Norges fjell. Søstrene som gikk på marsj ble truffet av lynet. To tenåringsjenter ble drept momentant og en tredje ble fraktet til sykehus alvorlig skadet, melder LNK.

En storm med tordenvær traff søstrene i fjellområdet Haride. Det er registrert opptil 800 lynnedslag i Sør-Norge. Da verset raste, advarte politiet demonstranter om å gå ned umiddelbart, men ikke alle hørte det. Søstre på fjellet og lynet slo ned.

To 18- og 12-åringer døde umiddelbart, en tredje ble alvorlig skadet og fløyet til sykehus med helikopter.

«Vi la merke til det da. Dette er en stor katastrofe. Det er umiddelbart merkbart når du tenker på bekjente som liker å gå tur, sa en lokal.

Ingen kunne ha forutsett tragedien, sa Bernard Brandal, ordfører i Haride, da været endret seg: «Det var en kraftig storm. Du er uvanlig. Den skiftet brått fra sør og kollapset.»

Kirken tilbyr allerede krisetjenester. «Kirken vil være åpen hele dagen til klokken 21.00. Her hjelper prester og eventuelt kriseteam. Hun er også på vakt når noen vil snakke, sa den lokale pastoren.

Eksperter minner om at det er best å gjemme seg fra lyn i et hus med en lynavleder. I alle fall ikke legg deg ned, ikke gjem deg under et ensomt tre, da dette kan tiltrekke seg lyn.

You may also like

Leave a Comment