Den internasjonale ungdomsbryteturneringen til verdensmester Rimantas Bagdonas endte i Šiauliai. Mindaugas Venckaitis, Vestina Danisevičiūtė og Kamilė Šernauskaitė ble vinnerne av arrangementet, som fant sted for 19. gang i år.
I den gresk-romerske brytekampen beseiret M. Venckaitis tre rivaler, og duellen som garanterte gullmedaljen varte bare i halvannet minutt – Tauragiškis avsluttet den tidligere med klar margin.
«Jeg har ikke kommet meg etter sykdommen ennå, men jeg vant i dag og jeg er fornøyd med det. Han hadde det vanskeligst med estiske Kevin Uspensky. Han er høy, klønete, dekker seg til og går ikke til valg- ups “, sa M. Venckaitis etter den tredje seieren før prisutdelingen.
Kamilė Šernauskaitė, som vant gull i brytingsturneringen for kvinner, la ikke skjul på at den eneste kampen var veldig vanskelig da hun måtte kjempe med lagvenninnen Emita Danisevičiūtė. «Det var få deltakere i kategorien, vi måtte konkurrere med selvstendig næringsdrivende. Det faktum at med selvet er vanskeligere. Vi løper på trening hver dag, vi vet ikke noe spesielt om hverandre. Ikke som med utlendinger, sa vinneren av turneringen.
Vestina Danisevičiūtė hadde ingen konkurrenter i vekten sin, hun vant prisen uten konkurranse.
Skaperen av turneringen, Rimantas Bagdonas, håper at brytere og brytere fra landet vårt som deltar i turneringen som er oppkalt i hans navn, snart vil være kvalifisert for de olympiske leker i Paris. «Du trenger ikke lete lenge etter eksempler – utøvere under 20 år har nettopp vunnet to titler i bokse-VM. Vår nåværende ungdom vil være nær brytealder om 2-3 år og vil være konkurransedyktig med de nåværende første tallene. Dette er målet med turneringen for å skape forutsetninger for vårt folk til å forbedre seg i kampen mot de sterkeste utenlandske idrettsutøverne”, sa ærespresidenten for det litauiske bryteforbundet R. Bagdon sine tanker.
Etter en lang pause ble turneringen lagt til kalenderen til Det internasjonale bryteforbundet av R. Bagdon, noe som økte betydningen av konkurransen betydelig, siden bare lisensierte idrettsutøvere og idrettsutøvere kunne konkurrere. «Vi forberedte oss til turneringen på toppnivå i fjor, men konkurransen ble avlyst av kjente årsaker. Det var heller ikke alle land som kom til Litauen i år. Noen ble bremset av pandemien, andre kom på grunn av raskt opprettede og ukoordinerte problemer Kalenderen er ikke på. Tenk deg at polakkene holdt konkurransene sine samtidig, som skulle finne sted til våren. Du vil ikke gjøre noe, du må venne deg til uvanlige forhold. Etter denne turneringen vil vi forberede oss til neste konkurranse år. Du vil være en spesiell merkedag, så vi vil snarest invitere de sterkeste utøverne fra utlandet til våre gjester”, avslørte Giedrius Dambrauskas, leder av LIF, planene til bryteforbundet.
Når det gjelder resultatene, sa treneren for kvinnebryterne, Aivaras Kassels, at slike turneringer brukes til eksperimenter og bruk av tekniske ferdigheter. Strategen mener de viktigste konkurransene er VM og EM når det gjelder medaljer.
I mellomtiden understreket den gresk-romerske brytetreneren at turneringen var oppdatert og nesten spådde resultatene til elevene før konkurransen.
«For meg er denne konkurransen som en forfriskning, idrettsutøvere og trenere savner begivenhetene. Spesielt siden vi har lykkes med å vinne de mest optimale konkurrentene som for tiden var på «markedet». Etter Šiauliai kom moldoverne Cornelius Rusu og Alexander Solovej, svensken, som allerede hadde utmerket seg på internasjonale arenaer og vunnet medaljer ved EM og verdensmesterskap for ungdom og ungdom. Gitt listene tvilte jeg neppe på suksessen til Mindaugas Venckaitis. Jeg gikk meg vill i forhold til Vilius Adomavičius, for bare litt senere la jeg merke til at Jakovs Jakovlevs, en latvisk noen år eldre, ville konkurrere i vekten hans. For Viliukas, som har helbredet lyskeskaden, er det fortsatt for vanskelig å konkurrere med latvieren. Selv om han ikke viste resultatet, kan jeg se den betydelige forbedringen fra Benas Mickevičius, Rokas Čepauskas var fornøyd. Etter min mening er denne konkurransen først og fremst nødvendig for å stabilisere den psykologiske tilstanden. Utøverne våre jobber utmerket på trening, men feil tar igjen i en stressende situasjon. En ting er å ta en mer kompleks og risikabel handling under en øvelse enn en annen i en konkurranse. La ungdommen bli tøff, sier trener O. Antoshchenkov.
Utøvere fra Latvia, Estland, Sverige, Norge, Israel, Moldova, Ukraina, Romania og Litauen deltok i den internasjonale turneringen.
2021 vinner av R. Bagdon ungdomsbrytingturnering
Wrestling for kvinner (WW)
50 kg Vestina Danisevičiūtė (LTU) 53 kg Kamilė Šernauskaitė (LTU) 55 kg Othelie Annete Hoie (NOR) 57 kg Hedda Kvale (NOR) 62 kg Alina Aleksandra Antipova (LAT) 76 kg Marta Pajula (EST)
Sølvmedaljer ble vunnet av Emita Danisevičiūtė (53 kg); Gabija Dilyt (55 kg), Ineta Dantaitė (62 kg).
Laura Stanelytė (55 kg) tok tredjeplassen.
Gresk-romersk bryting (GR)
55 kg Jakov Yakovlev (LAT) 60 kg Vitalie Eriomenco (MDA) 63 kg Abere Feten (ISR) 67 kg Pontus Oehlene (SWE) 72 kg Alexander Solovei (MDA) 77 kg Mykyta Politaevas (UKR) 82 kg Alexander Mikael Johansson (SWE) 87 kg Patricas Julianas Gordanas (ROU) 97 kg Mindaugas Venckaitis (LTU) 130 kg Artemijus Filimonovas (LAT)
Donatas Rindeikis (63 kg) og Igor Kabadeicev (130 kg) vant sølv.
Vilius Adomavičius (55 kg), Rokas Čepauskas (67 kg), Kipras Gvozdas (72 kg), Arsenas Stankevičius (87 kg) og Lukas Boguševičius (130 kg) tok tredjeplassen.
«Hardcore gamer. Vennlig reise-ninja. Livslang oppdagelsesreisende. Stolt leser. Matinteressert. TV-banebryter.»