Home » Tsjekkiske investorer Black Duck Invest insisterer på retten til å kjøpe Olainfarm-aksjer

Tsjekkiske investorer Black Duck Invest insisterer på retten til å kjøpe Olainfarm-aksjer

by Thure Lindhardt

Søkere om aksjer i det farmasøytiske selskapet Olainfarm, den tsjekkiske investeringsgruppen BHM, har bedt Internal Security Office om å undersøke omstendighetene rundt deres varetektsfengsling. Dette er hendelsene i slutten av april i år da to tsjekkiske statsborgere ble arrestert på flyplassen. De ble anklaget for mulig bedrageri, melder TV3.

Siden Valery Maligin, sjef for mangeårige farmasøytiske giganten Olainfarm, døde i 2018, har det vært en konstant kamp om deler av selskapet.

Maligin selvstyrt oleingård med andeler i olma gård. De tilhører nå hans arvinger.

I vår rapporterte TV3s Nothing Personal at aksjene i Olmafarm, som ville tillate Olainfarm å gjøre en betydelig innvirkning, ble overvåket av et tsjekkisk aksjefond. Transaksjonen ble tilbudt av Milan Belevich, et medlem av styret, og to medlemmer av styret i Olainfarm. Minst en av arvingene, moren til den mindreårige Anna Emilia Maligina, Signe Baldere-Sildedze, protesterte: «18. Jeg hadde et møte i april hvor jeg, Milan Beleviča, Kārlis Krastiņš og Haralds Velmers. Jeg ble tilbudt en uforståelig ordning som ville gi tsjekkerne en majoritetsandel i Olainfarm.»

Fortsett å lese – Beļeviča: Å selge Olainfarm-aksjer til tsjekkiske investorer var den beste løsningen i interessene til Maliginas arvinger og andre aksjonærer

Tsjekkerne er en del av BHM Groups Black Duck Invest. De ble arrestert på flyplassen dagen de skulle reise hjem. For øyeblikket er de på beina, men vedlagte forsvarer mistenker nøling.

– Forbrytelsene som sies å ha blitt begått i forbindelse med dokumentforfalskning, er de hvis eksistens kan etterforskes veldig raskt. Finn ut om det er falskt eller ikke. For øyeblikket ser det ut som en hindring for realiseringen av rettighetene til eierne, sier advokat Saulvedis Vārpiņš med overbevisning.

På en online pressekonferanse sa en av representantene, Vojteh Kačen, at det finnes klassiske investorer som kjøper, utvikler og videreselger selskaper. Ifølge ham er avtalen gyldig, prisen er 40 millioner euro: «Hvis det hadde vært en kamp om et bedre tilbud, hvem ville gitt en bedre pris – vi hadde blitt enige. Slike tilfeller har allerede forekommet i vår praksis. Men når vi bruker teknikker som jeg ikke engang har hørt om, blir det en prinsippsak for oss. Vi ønsker å stå opp for navnet vårt og stå opp for fremtidige investeringer i fremtiden.»

Den største tsjekkiske konkurrenten er det farmasøytiske selskapet Repharm. Det er tydelig fra advokaten Saulvežs Vārpiņš at konkurrentene driver lobbyvirksomhet: «Tsjekkiske investorer har henvendt seg til IDB, statsadvokaten, eller det har ikke vært telefonintervjuer eller annen påvirkning».

Les også:

Som en kontrovers av økonomisk karakter er den ganske forvirrende og myldret av rettssaker der de samme hendelsene ofte tolkes ulikt.

You may also like

Leave a Comment