Home » MERCOR kjøper aksjer i Elmech-ASE

MERCOR kjøper aksjer i Elmech-ASE

by Thure Lindhardt

Gruppen «MERCOR» SA (heretter: «Group» eller «MERCOR Group»), ledende innen nye teknologier i brannvernindustrien, signerte en avtale 7. desember 2021 om å kjøpe 25 av ASE Technological Group signert% av aksjene i ELMECH-ASE Sp. z oo («Selskapet») utvikler intelligente energistyringsteknologier basert på generert energilagring. Til syvende og sist, ved å øke selskapets aksjekapital, vil MERCOR Group eie totalt 50 % av aksjene i ELMECH-ASE Sp. Z oo. z oo Verdien av transaksjonen er PLN 5,2 millioner, hvorav konsernet gir PLN 3,1 millioner for kjøp av aksjer og PLN 2,1 millioner for et lån til selskapet.

Energilagringssystemene utviklet av ELMECH-ASE vil garantere konsernet og dets kunder en økning i energieffektivitet og dermed energistabilitet.

Transaksjonen er i tråd med MERCOR-konsernets strategi for 2020-2023 og konsernets bærekraftig utviklingsprogram. ELMECH-ASE-produktene brukes også av Mercor Group for å hjelpe til med å administrere systemene deres.

Energilagringssystemene skapt av ELMECH-ASE på vegne av selskaper muliggjør bedre styring av elektrisiteten som produseres eller kjøpes og en minimering av strømkostnadene. De er også en garanti for energiforsyningen i tider med manglende produksjon, dekning i tider med økt etterspørsel.

ELMECH-ASE energilagringssystemer, som ble skapt sammen med MERCOR SA, samarbeider med fornybare energisystemer, med billadere (EV), fungerer på topp/lave tariffer, stabiliserer strømforsyningen og nødstrømforsyningen.

– Energilagringssystemer, som vi skal produsere sammen med Elmech-ASE for enkeltbestillinger fra bedrifter, gjør oss i stand til å optimere innkjøp av energi fra nettet og å administrere våre egne energiressurser fra RES. Dette er spesifikke besparelser og energisikkerhet. Basert på kunnskapen til våre ingeniører, produktsynergier og kundebasen, kan vi utnytte markedsmulighetene fullt ut – sier Krzysztof Krempeć, president for styret i MERCOR SA

– Energilagringssystemer er grunnlaget for videreutvikling av moderne, desentralisert energiforsyning basert på fornybare energikilder, for å utnytte deres potensiale fullt ut når det gjelder å optimalisere strømkostnadene, generere inntekter og selge dem. I tillegg gir de et viktig bidrag til miljøvern ved å redusere CO2-utslipp og ta vare på naturressurser. Samarbeidet med Mercor vil tillate full utnyttelse av synergiene til selskapene og utvikling av dette produktet til fordel for brukerne – sier Arkadiusz Marat, administrerende direktør i ELMECH-ASE Sp. Z o. O

EUs energi- og klimapolitikk ser på energilagring som en nøkkelteknologi for å støtte lavkarbonøkonomien med betydelige ressurser til forsknings-, utviklings- og demonstrasjonsprosjekter.

Om ELMECH-ASE:

ELMECH-ASE Sp. z oo har mer enn 30 års erfaring og kompetanse innen utvikling og produksjon av elektronikk og kraftelektronikk til lett og tung industri, maritime marked, energi, hær, luftfart, jernbane, skipsbygging og næringsmiddelindustri. Selskapet har utviklet mange innovative strukturer for garantert strømforsyning, energikonvertering, lading, overvåking og styring av batteribatterier og for å forbedre energikvaliteten. Den tilbyr en rekke enheter for å forbedre kvaliteten på elektrisitet, både for individuelle mottakere og for hele deler av forsyningsnettverket. Den bruker innovative, proprietære teknologier og enheter som er internasjonalt unike. Den utvikler stadig eksisterende produkter, introduserer nye løsninger og optimaliserer driftsalgoritmene til enhetene. I år åpner selskapet et energilagringslaboratorium på stedet til teknologicampus for Automatic Systems Engineering. Elmech-ASE Sp. Z o. Tilhører teknologigruppen ASE («Automatic Systems Engineering» Sp. Z oo, med base i Gdansk).

Om MERCOR:

MERCOR ”SA, den ledende leverandøren av moderne teknologier innen brannvernsektoren, basert i Gdańsk, har vært til stede på markedet i 33 år. MERCOR Capital Group tilbyr passive brannsikringssystemer: naturlig røykavsug, brannbeskyttelse, brannbeskyttelse av bygninger samt brannbeskyttelsesdører og porter. MERCOR-gruppen består av 9 operatørselskaper på de europeiske markedene: Polen, Russland, Ukraina, Spania, Ungarn, Tsjekkia, Slovakia, Romania, Storbritannia og 8 produksjonssteder. Halvparten av salget skjer i utlandet og produktene brukes i over 50 land rundt om i verden, hovedsakelig i Europa, Asia og Midtøsten.

Den imponerende listen over prosjektene til «MERCOR»-gruppen består blant annet av: fasiliteter som: flyplasser inkl. I Moskva, Praha, Madrid og Barcelona, ​​i Paris den moderne togstasjonen Afragola (Italia), European Investment Bank og Den europeiske revisjonsretten i Luxembourg, det russiske kosmodromet Vostochny; renseanlegget i Henriksdal (Sverige); RWE kullkraftverk i Nederland; Produksjonshaller for Rolls Royce Tyskland, Olympiastadion London, VTB Arena i Moskva (Russland), blant andre. Kjedebutikker: Hypernova, Kaufland, Tesco, IKEA; Selskaper, inkludert Peugeot, Opel, Michelin, Volkswagen, Volvo og Renault, Suzuki. Tunneler: Málaga og Alicante høyhastighetstogtunneler, Smestad-tunneler i Oslo (Norge), Al Ras Al Akhadar-tunneler (UAE), Doha-tunneler (Qatar); den største veiinvesteringen på Singapore Marina Coastal Expressway. I Polen sikret gruppen seg for eksempel Warszawa Metro, Hilton Hotels i Warszawa, Gdansk, Łódź, den polske nasjonalbanken i Warszawa, Nasjonalbiblioteket, flyplasser i Warszawa, Krakow, Katowice, Wroclaw, Gdansk, Posen, ódź; Raffinerier inkludert: Lotos, Nafty Gorlice, PKN Orlen Płock, LMG Mine, Lotos Petrobaltic Platform; Kozienice kraftverk; Polin Museum of the History of Polish Jews i Warszawa, Apartamenty Złota 44 i Warszawa, Amber Expo Gdańsk, Copernicus Science Center i Warszawa, logistikkparker inkludert Panattoni, R7, distribusjonssentre, inkludert for Amazon, Lidl, Jeronimo Martins, Decathlon og mange flere . Siden juli 2007 har aksjene til «MERCOR» SA vært notert på WSE.

Kilde: Company, #MCR

Se også: Mercor SA – Kurser, økonomiske resultater, utbytte, kvoter, aksjeeierskap

You may also like

Leave a Comment