Home » Tunisia avviser klassifisering av seks palestinske organisasjoner som «terrorister»

Tunisia avviser klassifisering av seks palestinske organisasjoner som «terrorister»

by Thure Lindhardt

18-11-2021

Tunisia fordømmer den nylige kunngjøringen fra okkupasjonsmyndighetene om at nye bosetninger vil bli bygget i de okkuperte palestinske områdene og advarer om «deres stahet i denne praksisen, som bryter med folkeretten, truer det palestinske folks grunnleggende rettigheter og torpederer fredsinnsatsen».

Mens han deltok på en videokonferanse i går, onsdag 17. november, om koordinering av internasjonal bistand til det palestinske folket, uttrykte utenriksminister Othman Jarandi «Tunisias avslag på å akseptere den israelske beslutningen om å identifisere seks palestinske sivile organisasjoner som terrororganisasjoner» ved å uttale at slike en avgjørelse vil sannsynligvis «påvirke bistanden gitt til palestinerne av det internasjonale samfunnet».

Ministeren bekreftet «Tunisias prinsippposisjon til støtte for den rettferdige palestinske saken og de umistelige og udelelige rettighetene til det palestinske folket, spesielt deres rett til selvbestemmelse og opprettelsen av deres uavhengige suverene stat innenfor 1967-grensene med hovedstaden al -Quds el-Sherif» .

Han bekreftet Tunisias støtte til all konstruktiv innsats «for å gjenopplive fredsprosessen og for å oppnå en rettferdig, varig og integrert løsning for den palestinske saken på grunnlag av de avtalte referansene, resolusjonene om internasjonal lovlighet og det arabiske fredsinitiativet». , og oppfordrer det internasjonale samfunnet til å spille sin rolle «å innlede seriøse forhandlinger i henhold til en forhåndsbestemt agenda».

Gitt den vanskelige situasjonen Unrwa (FNs hjelpeorganisasjon) står overfor, oppfordret ministeren givere til å «skynde seg med å fylle byråets underskudd, slik at det kan fortsette sin viktige rolle i å hjelpe palestinske flyktninger». sin amerikanske finansiering.

Dette møtet, ledet av den norske utenriksministeren, deltok i tillegg til EUs høye representant for utenriks- og sikkerhetspolitikk og andre høytstående embetsmenn i forbindelse med mobilisering av støtte til Palestina.

Gnetnews

You may also like

Leave a Comment