Home » Turbulens i Schengen-området. Atmosfæren blir tettere. Det søkes etter pass i skuffer

Turbulens i Schengen-området. Atmosfæren blir tettere. Det søkes etter pass i skuffer

by Catherine Monroe

Tyskland forsegler grensen til Polen, Polen med Slovakia, Tsjekkia med Polen – vil Schengen-området overleve den morderiske opphopningen av migrasjonskrisen og polske valg?

I midten av forrige uke skjerpet det tyske innenriksdepartementet kontrollen nær grensene til Polen og Tsjekkia. Dette er ikke inspeksjoner strengt tatt Som regel skjer ikke grensepasseringer engang ved selve grensen. Gjenopprettingen av permanente sjekkpunkter i henhold til EU-lovgivningen må innledes med en spesiell melding til EU-kommisjonen, som Tyskland ennå ikke offisielt hadde sendt per fredag. I tillegg utføres disse tilleggskontrollene av føderale politifolk som kommer fra hele landet og ikke av grensevakter.

PiS tydde til kaostaktikk

Likevel kom den lenge glemte spenningen ved å se en tysk grensevakt tilbake. Og frykten forsterkes av ytterligere motstridende informasjon og rykter. Noen hevder at det ikke er kontroller eller at det er tilfeldige stopp og trafikkorker – dette var for eksempel tilfellet ved grenseovergangen i Lubieszyn ved Stettin i slutten av september. I følge vår informasjon dukket også tyske politifolk opp i EUs ankomsthaller på flyplassene i Frankfurt og Stuttgart.

Noen har begynt å lete etter gamle pass i skuffer, og de nåværende polske myndighetene er trolig redde og bestiller interne undersøkelser for å se hvordan den mulige stengingen av grenser vil påvirke valgresultatet deres 15. oktober, gitt reisefriheten polakkene sier det er størst. europeisk integrasjons suksess.

Uten å vente på forskningsresultatene, tok PiS-regjeringen til den velprøvde kaostaktikken. Statsminister Mateusz Morawiecki anbefalte «inspeksjoner ved den polsk-slovakiske grensen av minibusser, minibusser, biler og busser som mistenkes for å huse ulovlige innvandrere.» Ifølge våre diplomatiske samtalepartnere ser det ut som et forsinket forsøk på å redde situasjonen etter at Tyskland har krevd internering av migranter i flere måneder.

direktiv 41/2023 (3434) av 3. oktober 2023; Verden; s. 52

Originaltittel på teksten: «Fear Zone»

You may also like

Leave a Comment