Home » Türkiye godtar Finlands medlemskap i NATO. Hva med Sverige?

Türkiye godtar Finlands medlemskap i NATO. Hva med Sverige?

by Gunnar Garfors

De 276 MEP-medlemmene stemte for ratifisering, noen dager etter at ratifiseringen ble støttet av det ungarske parlamentet.

I følge president Recep Tayyip Erdogan har Finland, i motsetning til Sverige, oppfylt sine forpliktelser under memorandumet som ble undertegnet i fjor, der begge NATO-kandidatlandene lovet å ta tak i Tyrkias sikkerhetsproblemer.

På spørsmål om Sveriges NATO-medlemskap sa Erdogan til journalister denne uken: «Det er visse ting vi forventer av dem. De må oppfylles først.»

Den tyrkiske regjeringen har anklaget Sverige for å være for mild overfor grupper de anser som terrororganisasjoner og sikkerhetstrusler, inkludert kurdiske militante grupper og enkeltpersoner knyttet til Tyrkias kuppforsøk i 2016.

Den ungarske regjeringen hevder at noen svenske politikere kom med støtende uttalelser om tilstanden til det ungarske demokratiet og spilte en aktiv rolle i å fryse milliarder av EU-midler på grunn av påståtte brudd på rettsstaten og demokratiet.

Sverige, som endret sin grunnlov for å vedta tøffere antiterrorlover, har uttrykt håp om å bli med i NATO i forkant av paktens toppmøte i Vilnius i juli. (TRYKK)

I/

You may also like

Leave a Comment