Home » Tyskland er enig med Norge om å øke gassforsyningen – EURACTIV.pl

Tyskland er enig med Norge om å øke gassforsyningen – EURACTIV.pl

by Catherine Monroe

Tyskland har inngått en avtale med Norge om å øke gassforsyningen, designet for å hjelpe Berlin med å erstatte russisk gass. Norge er på sin side blitt verdens største gasseksportør.

– Norge har økt gassproduksjonen for oss. Dette vil komme oss godt gjennom vinteren og vi kan fylle bensintankene våre igjen neste år. han skrev i går (15. august) på Twitter den tyske kansleren Olaf Scholz.

Han takket også Norges statsminister Jonas Gahr butikk for at Tyskland «kan stole på Norge som energileverandør».

Detaljer om avtalen mellom de to landene er ennå ikke offentliggjort. Men hvordan skriver Takket være denne avtalen vil «Business Insider» gjøre Norge til den største gasseksportøren i verden, og passerer Russland for første gang i historien.

Polen er også avhengig av norsk gass

Polen prøver også å hente gass fra Norge, minner «BI». Det handler om lanseringen av gassrørledningen Baltic Pipe, som etter planen skal starte i oktober.

PGNiG har fortsatt ikke signert kontrakter for slike gassvolumer fra Norge som vil fylle den nye gassrørledningen Baltic Pipe, og for Polen er Norge en viktig potensiell gassleverandør etter at landet vårt er avskåret fra russisk gass. Det er imidlertid mange land som er villige til å bruke norsk gass, så Warszawa må konkurrere med andre europeiske regjeringer i denne forbindelse.

Baltic Pipe skal etter planen nå full kapasitet fra januar 2023. Gitt Gazproms suspensjon av forsyninger, vil gassrørledningen spille en nøkkelrolle fra synspunktet til polsk energisikkerhet.

Departementet forsikret: kontrakter ville bli forhandlet

Til ordninger Business Insider fra PGNiG har fullført leveranser for den reserverte Baltic Pipe-kapasiteten fra oktober til desember i år, selv om denne kapasiteten vil være ubetydelig – kun 800 millioner m³ gass.

Det blir en stor utfordring å fylle Baltic Pipe i 2023, når PGNiG selv må kontrahere totalt 8 milliarder m³ gass. Full kapasitet på den nye gassrørledningen fra januar vil nå 10 bcm årlig, altså like mye som Polen kunne importere fra Russland under Yamal-traktaten.

Ifølge klima- og miljøministeren Anna av Moskva Du trenger imidlertid ikke å bekymre deg. «En kontrakt med en dansk partner – med Oersted – er inngått på 6 milliarder m³, vår egen produksjon utgjør ca. 3 milliarder m³. De neste (kontrakter – red.anm.) skal forhandles – både på mellomlang og lang sikt, sa statsråden nylig.

You may also like

Leave a Comment