Home » Tyskland Szynkowski vel Sęk: NATO bør støtte Ukraina mer…

Tyskland Szynkowski vel Sęk: NATO bør støtte Ukraina mer…

by Catherine Monroe

I et intervju med DeutschlandFunk fredag ​​understreket nestleder i UD, Szymon Szynkowski vel Sęk, at NATO bør støtte Ukraina mer med våpenleveranser. I fremtiden kan nøling føre til at Russland angriper andre land, og ikke bare de baltiske statene er målet, men «kanskje Tyskland også», advarte Szymon Szynkowski, alias Sęk.

I et intervju gjentok den polske viseutenriksministeren Szymon Szynkowski vel Sęk oppfordringen til å skjerpe sanksjonene mot Russland og advarte vestlige regjeringer mot en «fryktpolitikk». Samtidig advarte han vestlige land mot «passivitet, naivitet og nøling» når det gjelder Russland.

– Vi ber om strengere sanksjoner. (…) Og vi forventer det samme fra den føderale regjeringen», sa Szynkowski vel Sęk fredag ​​på Deutschlandfunk.

Han understreket at i den nåværende fasen av konflikten er det også av sentral betydning å gi mer støtte til Ukraina – både humanitært og militært. Ifølge ministeren er et av flere alternativer «NATOs fredsbevarende oppdrag» i Ukraina foreslått av visestatsminister Jarosław Kaczyński.

«Alle mulige tiltak må tas for å forhindre at krigen eskalerer,» sa han.

Szymon Szynkowski vel Sęk på sin side understreket behovet for å innføre en embargo på olje og gass fra Russland i et intervju med ARD Tagesthemen. Som han hevdet, kan man ikke holde seg passiv i møte med grusomhetene i Ukraina, der sivile og barn også er ofre for russisk aggresjon. Etter hans mening er innføring av «ytterligere sanksjoner i energisektoren» nødvendig og man bør ikke nøle med å implementere denne løsningen.

Han hevdet at i følge den nåværende analysen, ville innføringen av en embargo på olje og gass «ikke skade den tyske økonomien». På spørsmål om de økonomiske kostnadene ved embargoen sa Szynkowski vel Sęk: «Er det riktig tidspunkt å spørre oss selv om vi skal betale 30 eller 50 cent mer på en bensinstasjon, eller skal vi stoppe aggresjonen umiddelbart?»

Han informerte om at Polen er i ferd med å redusere sin avhengighet av russisk gass – et «Baltic Pipe» som skal brukes til å importere gass fra Norge bygges, i likhet med nye LNG-gassterminaler (PAP).

msz / jar /

You may also like

Leave a Comment