Home » Arcelik om bærekraftsforpliktelser inkludert netto nullutslipp – Reuters

Arcelik om bærekraftsforpliktelser inkludert netto nullutslipp – Reuters

by Peter Østbye

Bedrifter må sette bærekraftsmål selv om de ikke vet hvordan de skal nå dem, sa lederen for en produsent av husholdningsapparater til CNBC.

«Vi må forplikte oss som vi ikke vet hvordan vi skal levere, vi må forplikte oss til å investere i teknologi og innovasjon og sette standarden så høyt at det skremmer oss, men vi må være dristige og virkelige angripe i en måte som gjør en forskjell,” sa Hakan Bulgurlu, administrerende direktør i Arcelik, en tyrkisk multinasjonal produsent av husholdningsapparater.

Bulgurlu sa i den siste episoden av CNBCs Sustainable Future at selskapet ser på sin bærekraftinnsats og -initiativer som en forretningsmulighet.

På spørsmål om hvordan Archelik var i stand til å nå sin Netto null utslippsmål langs hele verdikjeden innen 2050, var Bulgurlu tydelig.

«Det er egentlig ikke tilfelle. Jeg mener et rett svar, det er det virkelig ikke. Fysikkens lover tilsier at dette ikke er tilfelle. Men vi kan redusere utslippene våre og påvirkningen betydelig, sa han.

«Mål og gevinst»

Langsiktig overlevelse av en virksomhet er bare mulig når et selskap respekterer miljøet, sa Bulgurlu.

«Å gjøre det rette for miljøet, det vil si å prøve å dempe virkningene av klimaendringer, spesielt ved å kontrollere utslipp, dekarbonisere og prøve å beskytte økosystemet du trives i, ble en prioritet for oss fordi vi bare ser det som en mulighet til å skille oss fra konkurrentene våre også, sa han.

«Tidligere kunne du ha skilt de to, mål og gevinst, men i dag, hvis du ikke har det målet, kommer du til å tape seieren. Jeg er overbevist om at denne transformasjonen er den eneste måten for bedrifter å overleve på. langsiktig,» la han til.

Arcelik, som har vært inkludert i Dow Jones Sustainability Indexes i fem år, ble grunnlagt i Tyrkia i 1955 og produserte landets første vaskemaskin og kjøleskap.

Kunder ser på enheter i et varehus i Illinois i august 2021. Bulgurlu fortalte CNBC at produksjonen av apparater som vaskemaskinen og deres energibruk skaper mye utslipp, men han tror de kan ha lang levetid.

Scott Olson | Getty bilder

Bulgurlu fortalte CNBC at produksjonen av slike enheter og deres energiforbruk skaper mye utslipp, men han mener de kan være bærekraftige.

På spørsmål om hvordan Arcelik gjør det redusert levetid på vaskemaskinerHan sa: «Det er et område som ikke bare er forvirrende, det er ganske kontroversielt… Først og fremst vil jeg bytte ut alle vaskemaskinene, ikke fordi jeg vil selge nye vaskemaskiner, men fordi de nye vaskemaskinene bruker mye mindre energi og derfor slipper ut mye mindre karbon og bruker mye mindre vann,» sa han.

«Så jeg vil nesten si at vi i nær fremtid trenger kortere levetid for å redusere mengden utslipp som kommer fra vaskemaskinene folk bruker, men da bør de nyere som vi bringer på markedet selvfølgelig være bærekraftige. og resirkulerbare. »

Bulgurlu sa at selskapet bygde sine egne resirkuleringsanlegg for å gjenbruke store mengder plast, stål og kobber fra gammelt utstyr, og gjenvunnet over 90 % av materialene for bruk i nye produkter eller for salg til nedstrømsindustri.

personlig vendepunkt

Født og oppvokst i Norge til han var fem år gammel, sa Bulgurlu at han vokste opp omgitt av natur. Hans bekymring for miljøet vokste etter hvert som han var vitne til synlige endringer, og en opplevelse med sine egne barn ble et vendepunkt.

«Et spesielt øyeblikk som jeg aldri vil glemme å oppdage denne vakre stranden med barna mine … Maya Bay, og der vet du hva jeg husker som helt uberørt, klart vann, koraller, marint liv overalt, hvit sandstrand … Jeg tok barna mine og vi var kne dypt i plast, kne dypt. Rånende fuglekadaver, sa han.

«Og datteren min, som var fire år gammel på den tiden, så på meg og sa: «Hvorfor? «, vet du hvorfor? Og jeg kunne ikke svare. det må stoppe, du vet, det må virkelig stoppe. »

You may also like

Leave a Comment