Home » Ukraina ber Sveits om å være mer aktive i å søke russiske midler – rts.ch

Ukraina ber Sveits om å være mer aktive i å søke russiske midler – rts.ch

by Gunnar Garfors

Byen Lviv i det vestlige Ukraina, som så langt har vært relativt uskadd av kampene, ble påført to russiske angrep lørdag ettermiddag og skadet minst fem, ifølge regionens guvernør.

Ifølge ordføreren er byen Chernihiv, rundt 120 km nord-øst for Kiev, omringet av russiske styrker.

Ukrainske styrker har kunngjort at de har gjenvunnet kontrollen over den nordøstlige byen Trostianets. Rundt Donetsk og Lugansk, de to største byene i Donbass, hevder de «å ha påført de russiske inntrengerne betydelige skader», og rapporterer om tre fly skutt ned, åtte stridsvogner ødelagt og rundt 170 russiske soldater drept.

Det russiske forsvarsdepartementet rapporterte på sin side om en kamp om kontroll over to landsbyer nær Donetsk. I nord har den russiske hæren tatt kontroll over byen Slavutich, hjemmet til Tsjernobyl-fabrikkens arbeidsstyrke.

Tale av Joe Biden i Polen

Det russiske folket er «ikke vår fiende», avklarte den amerikanske presidenten lørdag på et møte med ukrainske flyktninger i Polen. Men han advarte den russiske ledelsen: «Ikke engang tenk på å gå en tomme inn på NATOs territorium.» Joe Biden kalte Vladimir Putin en «slakter». «For guds skyld, denne mannen kan ikke forbli ved makten,» la han til.

Det hvite hus gjorde det da klart at presidenten ikke ba om «regimeskifte i Russland», men refererte til hans handlinger i utlandet.

I følge FN har nesten 3,8 millioner mennesker flyktet fra Ukraina siden den russiske hæren invaderte 24. februar, hovedsakelig til Polen. Men antallet ankomster har avtatt betraktelig siden begynnelsen av uken.

You may also like

Leave a Comment