Home » Ukraina forbereder seg på mulig overføring av sensitive data til et annet land – Computerworld

Ukraina forbereder seg på mulig overføring av sensitive data til et annet land – Computerworld

by Catherine Monroe

Den ukrainske regjeringen forbereder seg på det potensielle behovet for å flytte sine data og servere til utlandet dersom den invaderende russiske styrken rykker dypere inn i landet, sa en høytstående tjenestemann for cybersikkerhet til Reuters onsdag.
Ukraina forbereder seg på å overføre potensielt sensitive data til et annet land

Geralt / Pixabay


Viktor Zora, nestleder for Ukrainas statstjeneste for spesiell kommunikasjon og informasjonsbeskyttelse, understreket at departementet hans planlegger en slik eventualitet, men det faktum at det vurderes tyder på at ukrainere ønsker å være forberedt når som helst russisk trussel er følsom for å beslaglegge offentlige dokumenter. Plan A overtok beskyttelsen av IT-infrastrukturen i Ukraina. Å flytte til et annet land ville bare være «Plan B eller C». Som Zora forklarte, kunne overføringen først skje etter innføringen av endringer i regelverket godkjent av den ukrainske lovgiveren.

Offentlige tjenestemenn har en lang historie med å sende utstyr og erstatninger til tryggere regioner i Ukraina som er utenfor rekkevidden av russiske styrker, som invaderte flere byer 24. februar.

Sjekk også:

Forrige måned sa Zora Politico at det var planer om å flytte kritiske data ut av landets hovedstad hvis de ble kompromittert, men forberedelsene til en mulig dataoverføring til utlandet gikk et skritt videre. «Ukraina har mottatt tilbud fra forskjellige land om å gi data,» sa Zora og nektet å navngi henne. På grunn av nærheten er «plasseringen i Europa foretrukket» – la han til. «Det er mange muligheter. Alle forslag er svært velkomne og verdt å vurdere,» sa han.

Zora ga ikke mange detaljer om hvordan et slikt grep kan gjøres, men sa tidligere forsøk på å holde myndighetenes data utenfor Russlands rekkevidde har involvert enten fysisk transport av servere og flyttbare stasjoner, eller digital datamigrering fra en enkelt tjeneste eller server En annen . Selv om lovgivere gikk med på å oppheve restriksjonene for å sende ukrainske data til utlandet og en protokoll for å tørke IT-ressurser ble utviklet, ville det ikke nødvendigvis bety at alle, eller til og med de fleste, offentlige data eller nettverksutstyr umiddelbart ville bli sendt ut av Ukraina. Offentlige etater må bestemme individuelt om de skal fortsette å operere i landet eller evakuere.

Hva man skal gjøre med fjellene av data samlet inn av regjeringer under krigen ble et tema av internasjonal interesse etter Talibans lynraske offensiv i Afghanistan i august i fjor, og okkuperte by etter by mens amerikanske og andre utenlandske styrker trakk seg tilbake.

Talibans erobring av Kabul betydde at styrkene deres kunne arve sensitive data – som informasjon om lønnen til afghanske regjeringsansatte og soldater – som de kanskje kunne søke etter ledetråder for å arrestere eller eliminere lokale motstandere.

Lignende bekymringer finnes i Ukraina. Russlands besittelse av ukrainske regjeringsdatabaser og etterretningsfiler kan være nyttig hvis Russland ønsket å kontrollere Ukraina.

Pavol Jakubec, en historiker ved Universitetet i Gøteborg i Sverige, sa at Ukraina ikke nødvendigvis planlegger å til slutt danne en eksilregjering, som vanligvis er siste utvei.

: Kanskje de ønsker å foregripe potensielle russiske forsøk på å blokkere deres aktiviteter, både analoge og digitale,» kommenterte han.

I 1940, i forbindelse med invasjonen av tyske tropper, sendte Norge fysisk de fleste av utenriksdepartementets arkiver nord i landet og deretter til Storbritannia, sa Jakubec.

I tillegg til å prøve å beskytte borgere under okkupasjon, ønsker ukrainske tjenestemenn å frata russiske styrker muligheten til å holde dokumenter «som ellers kunne forfalskes av fienden og brukes til propagandaformål», sa Jakubec.

Kilde: Reuters

You may also like

Leave a Comment