Home » Det litauiske hockeyforbundet ber om strenge sanksjoner mot angripere

Det litauiske hockeyforbundet ber om strenge sanksjoner mot angripere

by Erlend Loe

Hockey Lithuania-rapporten sier:

Den 24. februar ble verden sjokkert over den sjokkerende og forferdelige nyheten: Den russiske føderasjonen startet med hjelp fra republikken Hviterussland en storstilt krig mot ukrainsk suverenitet. Disse handlingene går helt klart utover det olympiske charteret og til og med de enkleste internasjonale regler.

I det siste er vi alle sjokkert over de tragiske bildene og tapet av krigssonen, både blant soldater og sivile, og denne humanitære katastrofen utspiller seg rett foran øynene våre.

I solidaritet med andre idrettsorganisasjoner, inkludert Den internasjonale olympiske komité, ber vi IIHF om å gi en uttalelse som bekrefter vår støtte til brødrene og søstrene i Ukraina og fordømmer på det sterkeste Russlands aggresjon mot Ukraina.

I lys av den nåværende situasjonen krever hockeymiljøet, som signerte en adresse i forkant av mandagens spesialsesjon i IIHF Council, at IIHF:

1. Medlemskap i IIHF til de russiske og hviterussiske ishockeyforbundene suspenderes med umiddelbar virkning;

2. å umiddelbart suspendere et medlem av IIHF-rådet fra Russland;

3. Umiddelbar suspensjon av alle medlemmer av de russiske og hviterussiske ishockeyforbundene som for tiden har verv i IIHF-komiteer og kommisjoner;

4. Umiddelbar suspensjon av alt IIHF-samarbeid med Continental Hockey League (KHL).

I tillegg til Hockey Lithuania Association, ble denne søknaden også signert av de estiske, latviske, polske, norske, britiske, sveitsiske og tyske ishockeyforbundene.

You may also like

Leave a Comment