Home » Ukraina kan vinne og vil vinne krigen (oppdatering)

Ukraina kan vinne og vil vinne krigen (oppdatering)

by Catherine Monroe

Ukraina kan og vil vinne krigen, sa Storbritannias statsminister Boris Johnson onsdag under sitt besøk i Kiev. Han oppfordret det internasjonale samfunnet til å fortsette å støtte Ukraina.

Dette er Johnsons tredje besøk i Kiev siden det russiske angrepet startet. I likhet med de forrige er det ikke kunngjort på forhånd, selv om britiske medier antydet for noen uker siden at han ønsker å reise til Ukraina en gang til for å møte henne personlig før han går av – som vil finne sted 6. september ta farvel med president Volodymyr Zelenskyy.

Onsdag markeres både 31-årsjubileet for Ukrainas uavhengighetserklæring og seks måneder siden den russiske invasjonen.

Under besøket kunngjorde Johnson overføringen av en ytterligere 54 millioner pund militær støttepakke inkludert blant annet observasjonsdroner og sirkulerende panservernammunisjon, som anmodet av de væpnede styrkene i Ukraina. Johnsons kontor rapporterte i pressemeldingen som inkluderte i pakken er 850 Black Hornet Microdrones, som er mindre enn en mobiltelefon og i stand til å overføre live videoopptak, noe som er spesielt nyttig for å observere urbane områder. Det ble understreket at trening i driften tar mindre enn 20 minutter.

«De siste seks månedene har Storbritannia stått skulder ved skulder med Ukraina, og hjulpet det suverene landet med å forsvare seg mot denne barbariske og ulovlige inntrengeren. Dagens støttepakke vil gi Ukrainas modige og motstandsdyktige væpnede styrker nok et løft slik at de kan fortsette å kjempe mot Russland og kjempe for sin frihet, sa den britiske statsministeren.

«Det som skjer i Ukraina er viktig for oss alle, så jeg er her i dag for å formidle budskapet om at Storbritannia er med deg og vil være med deg i dagene og månedene som kommer, og du kan vinne og du vil vinne.» understreket Johnson.

Som rapportert av det britiske statsministerens kontor, holdt Johnson og Zelenskyy samtaler om utfordringene Ukraina står overfor den kommende vinteren, og den britiske statsministeren lovet Londons fulle og urokkelige støtte til Kiev, fra humanitær hjelp til å hjelpe til med å etterforske krigsforbrytelser og økonomiske forbrytelser. utvinning Ukraina.

Under sitt nylige besøk i Ukraina mottok Johnson også den høyeste ukrainske prisen som kan tildeles utlendinger – Frihetsordenen – for den avgjørende støtten Storbritannia ga Ukraina etter den russiske invasjonen.

Pressemeldingen i Downing Street minnet om at Storbritannia allerede hadde forpliktet 2,3 milliarder pund i militær og økonomisk bistand til Ukraina siden invasjonen startet i februar. Det ble også minnet om treningsprogrammet for ukrainske soldater ved britiske treningsområder, annonsert under Johnsons forrige besøk og de siste ukene har Canada, Danmark, New Zealand, Nederland, Norge, Finland, Sverige og Litauen sluttet seg til.

Det ble også kunngjort at Storbritannia i nær fremtid ville gi Ukraina minesveipere i farvannet utenfor kysten og trene ukrainske soldater til å operere dem i britisk farvann.

Fra London, Bartłomiej Niedzinski

You may also like

Leave a Comment