Home » Ukraina, Russlands aggresjon. Direkte dekning – 26. august

Ukraina, Russlands aggresjon. Direkte dekning – 26. august

by Catherine Monroe

Ukrainske myndigheter forbereder tvangsevakuering fra tre andre oblaster: Kharkiv nord-øst i landet og Zaporizhia og Mikolayiv i sør, sa visestatsminister Iryna Wereszczuk til ukrainsk fjernsyn fredag.

– Kharkiv, Zaporizhia og Mykolayiv oblaster står overfor tvangsevakuering. Jeg snakker ikke om hele regioner, men noen av dem må evakueres og vi forbereder oss på det – kunngjorde hun.

Hun sa at siden begynnelsen av august har mer enn 10.000 mennesker forlatt den ukrainsk-kontrollerte delen av Donetsk oblast i Øst-Ukraina som en del av tvangsevakueringen. mennesker, en tredjedel av dem barn. Hun understreket at rundt tusen mennesker med gangvansker og eldre også sluttet på den tiden.

– Dette er veldig viktig, for om vinteren i Donetsk-regionen ville deres liv sikkert være i fare – sa hun. Den 3. august utstedte regjeringen i Ukraina et dekret om tvangsevakuering av innbyggere i Donetsk-regionen i forbindelse med krigen.

Wereszczuk sa at ingen offisielt har nektet å evakuere, men innbyggerne sa ofte: «Vi venter til det blir kaldt» eller «Jeg vet ikke hva som venter på oss der». Som svar på disse bekymringene sørget hun for at staten ville tilby gratis transport, bolig, mat og medisinsk behandling til alle.

You may also like

Leave a Comment