Home » UM Lublin: Lublin-ekspert i Norge

UM Lublin: Lublin-ekspert i Norge

by Gabriel Scott

Fra 15. til 19. august 2022 i Norge fant sted årlig politisk begivenhet «Arendalsuka». Det er den største internasjonale konferansen i Norge og har blitt arrangert jevnlig siden 2012. Målet med arrangementet er å styrke troen på politisk makt og demokrati gjennom åpen debatt og deltakerdeltakelse.
representerte Lublin Krzysztof Stanowski, direktør for kontoret til Senter for internasjonalt samarbeid. Som ekspert la han erfaringer fra byen Lublin og Polen opp til diskusjon i panelet «Utdanning – et verktøy for å skape eller avskaffe demokrati. Erfaringer fra Ukraina, Russland, Polen og Norge» organisert av European Wergeland Center.
Arrangementet sammenlignet utdanningsreformer i Norge, Ukraina, Polen og Russland for å forstå hvordan og hvorfor utdanning kan brukes som et verktøy for å bygge eller styrte demokratiet.

Arendalsuka arrangeres i midten av august hvert år. Byen Arendal (Norge) tilbyr besøkende et interessant og variert utvalg av kulturelle og pedagogiske arrangementer i 5 dager og inviterer opinionsledere, journalister og politikere fra hele Norge.

You may also like

Leave a Comment