Home » En politikvinne fra Polen, en heltinne. Kvinnen reddet et barn i Egypt – Rzeszów, Podkarpacie

En politikvinne fra Polen, en heltinne. Kvinnen reddet et barn i Egypt – Rzeszów, Podkarpacie

by Erlend Loe

En polsk politimann er fortsatt årvåken selv på ferie – langt unna enhet, patrulje og tjenester. Sersjant Aleksandra Białek er et perfekt eksempel på dette

| bilde pixabay

På signal

Uten Aleksandra Białeks reflekser og besluttsomhet, kunne denne historien ha endt tragisk. En offiser fra politistasjonen i Sosnowiec reddet livet til en 2 år gammel tsjekkisk jente som hadde kvalt seg av tyggegummi mens hun var på ferie i Egypt. Foreldrene hennes var hjelpeløse.

Barnets familie kan snakke om stor glede over at Sgt. Stk. Aleksandra Białek. Politikvinnen viste ikke bare reflekser, men også stor besluttsomhet i å redde barnet. Hun stoppet ikke handlingen selv om småbarnsforeldrene avbrøt henne. Denne historien kan ende tragisk.

Skrekkøyeblikk, dårlig foreldrereaksjon

Politikvinnen og mannen hennes var på ferie i Marsa Alam, Egypt. På et tidspunkt, mens hun hvilte, la hun merke til en nesten 2 år gammel jente som sannsynligvis ble kvalt av noe. Barnet, hostende, forsøkte å bli kvitt noe som hindret ham i å gispe etter luft. Dessverre uten hell.

Selv foreldrene kunne ikke hjelpe, de bare kastet ham ovenpå i panikk, noe som absolutt ikke hadde noen effekt. På et tidspunkt kunne jenta ikke puste og begynte å miste bevisstheten. En offiser ble deretter involvert og la merke til at det lå pakker med øyeblikkelig tyggegummi på fluktstolen. Aleksandra Białek tok barnet fra foreldrene og undersøkte munnen hennes for tannkjøtt. Så snudde hun den lille og begynte å slå henne mellom skulderbladene og legge press på brystet hennes.

Da hun så at barnets kropp hadde blitt slapp – den lille hadde tidligere mistet bevisstheten – begynte hun å gjenopplive, stoppet gjentatte ganger, mens hun fortsatt prøvde å fjerne barnets luftveisobstruksjon. På den tiden forsøkte redde foreldre, som ikke umiddelbart så effekten av redningsaksjonen og ikke forsto polsk eller engelsk, å ta barnet fra henne. Politikvinnens ektemann hindret henne imidlertid i å gjøre det.

Etter ett forsøk på rad, kvalt barnet godteriet og gispet. Etter en stund kom den til bevissthet og la seg inn i min mors armer. Det kom tross alt en lege til stedet som undersøkte 2-åringen og fant ut at helsen hennes ikke lenger var i fare. Jenta takket den polske politikvinnen. Ifølge vitneforklaringer skal hun til og med si at polakken er «engelen hennes». Som en takknemlig gest overrakte hun politimannen vår en blomst og godteri.

Politifolk er også på vakt på fritiden

Dette er nok et eksempel som viser at våre offiserer forblir på vakt selv når de er fri, på vakt osv. St. Piotr Fila, en politimann fra Kraków som ble delegert til Kroatia, reddet en 20 år gammel norsk statsborger som ble angrepet av en 22 år gammel kroat under morgentreningen på stranden.

En offiser som gikk fra jobb på en fridag hørte til slutt et rop om hjelp fra stranden. Han bestemte seg for å sjekke hva som foregikk. Takket være hans årvåkenhet ble ikke en turist fra Norge voldtatt. Gjerningsmannen flyktet faktisk fra synet av polakken. Piotr Fila hjalp kvinnen og informerte lokale tjenester om arrangementet. Øyeblikk senere ble angriperen arrestert og identifisert av både offeret og den polske politimannen. Hendelsen skjedde i Biograd, nær Zadar.

Vi vil minne deg på at fra og med 1. juli er polske politifolk på vakt på den kroatiske Adriaterhavskysten og i feriesteder ved Svartehavet i Bulgarien. Som en del av tjenesten bistår de lokale polititjenestemenn med å utføre oppgaver, hovedsakelig av patruljekarakter, de foretar også dokumentkontroll av sjåfører og deres kjøretøy og kontrollerer edruelighet. De har også vakt på infopunkter, hvor de gir turister nødvendig informasjon.

You may also like

Leave a Comment