Home » Uplink, en revolusjonerende plattform for å oppnå SDGs

Uplink, en revolusjonerende plattform for å oppnå SDGs

by Peter Østbye

SAN FRANCISCO: Meta (Facebook, Instagram) vil ta omtrent 47 % av utsalgsprisen på virtuelle varer som selges av innholdsskapere på deres virtuelle virkelighetsplattform Horizon Worlds, en rapport som umiddelbart utløste raseri på nettet.

Den sosiale mediegiganten kunngjorde mandag sin beslutning om å tillate designere å selge klær og annet virtuelt tilbehør til brukere av hovedplattformen sin i Metaverse, serien av parallelle universer ofte tenkt på som fremtiden til internett.

Onsdag avklarte han de økonomiske forholdene: Virtual reality-headsetbutikken Oculus, som tilhører Meta, og plattformen tar hver sin provisjon.

«Hvis en skaper selger en vare for $1, er Meta Quest Store-provisjonen $0,30 og Horizon Platform-provisjonen er $0,17, noe som gir skaperen $0,53 dollar før skatt igjen,» sa en talsmann for California-gruppen til AFP.

På Twitter kritiserte mange observatører denne inntektsandelen.

«Flott sted å starte en bedrift,» kommenterte lurt Neeraj Agrawal fra Coin Center, en tenketank for kryptovaluta. «(En uansvarlig aktør) bygger enda en plattform og misbruker monopolet sitt for å generere fortjeneste,» twitret Accountable Tech, en NGO som jobber for bedre å regulere sosiale medier.

Provisjonssatsen er spesielt mislikt gitt kampen mellom Meta og Apple. Facebook har kjempet tilbake andre selskaper som anklager iPhone-produsenten for å kreve for høy provisjon på App Store, den essensielle appbutikken for brukere av merkets smarttelefoner og nettbrett.

Apple gjenvinner 30 % av salget av applikasjoner eller digitale varer og tjenester på disse appene, bortsett fra i visse tilfeller, med en rekke unntak og unntak.

«I våre anstrengelser for å bygge metaverset, er vi nøye med å skape muligheter for skapere til å tjene penger på arbeidet sitt,» sa Facebook-grunnlegger og Meta-sjef Mark Zuckerberg på sin profil i november i fjor.

«Apples 30 % provisjon på transaksjoner gjør det vanskeligere (for skapere), så vi endret abonnementsproduktene våre for å gjøre det vanskeligere for skapere.»

Fra i fjor sommer har Meta gjort det til sin oppgave å være en viktig bidragsyter til etableringen av Metaverse og prøver å tiltrekke seg innholdsskapere, som igjen sannsynligvis vil tiltrekke seg nye brukere.

You may also like

Leave a Comment