Home » «Utfordringen er hverken mer eller mindre enn å sette en stopper for dette nye ville vesten av kryptovalutaer»

«Utfordringen er hverken mer eller mindre enn å sette en stopper for dette nye ville vesten av kryptovalutaer»

by Peter Østbye

tribune. «Krypto». Å tørre å si det ordet til uinnvidde er nå en forbrytelse av majestet. Å jobbe med denne saken, enda verre, påpeker behovet for å regulere virksomheten, er nok til å provosere frem en bølge av reaksjoner, ofte voldelige, alltid uforholdsmessige. Kryptoverdenen tolererer bare fans. Ingen blir lurt, målet er å skremme slik at dette området anses som uoppnåelig.

Det er også nyttig på dette stadiet å huske at vi alltid må være forsiktige når vi blir fortalt at et emne er for komplekst og at det bør være forbeholdt en kategori eksperter, ofte selvutnevnt. Godt innøvde argumenter som vi også finner i munnen på enkelte økonomer og visse lobbyer for å diskreditere sine motstandere og fortsette å handle som de finner det passende.

Dessuten, er krypto virkelig så komplisert? Når myten rundt dens tilblivelse har blitt avlivet og den svovelholdige markedsføringen av en «valuta» (som bare har navnet) strippet for institusjoner, gjenstår det en ny og interessant teknologi – blokkjeden – og finansielle investeringer legger seg ganske klassisk, ofte svært risikabelt, skreddersydd – laget for å tiltrekke seg et hittil ufinansiert og umarkedsført publikum.

også lese Artikkelen er reservert for våre abonnenter «Frykt for å kvele innovasjon bør ikke dempe et presserende behov for regulering av kryptovaluta»

Så hvordan kan vi forstå at disse produktene ikke er regulert på samme måte som andre finansielle tjenester? Hvordan forstå at kryptosektoren ikke er underlagt de samme forpliktelsene som er pålagt bank- og finansverdenen, selv om den er utilstrekkelig? Hvordan kan vi bli enige om å rive ned reglene ved å tillate noen mennesker det som er forbudt for andre?

opplæring og informasjon

Dette er uakseptabelt. Det er også vår plikt som lovgivere å underlegge kryptoaktiva-miljøet, etter år med anarkisk utvikling, det elementære prinsippet som styrer alle finansielle aktiviteter: «samme aktiviteter, samme risiko, samme regler».

Anvendelsen av dette prinsippet må resultere i en dobbel forpliktelse pålagt kryptoaktører: utdanning og informasjon. Husk at når bankmannen vår selger oss et finansielt produkt, gjør han det fordi han er autorisert til det, etter å ha fått opplæring og har tilegnet seg et visst antall ferdigheter og kunnskaper som gjør at han kan gi råd til sin klient.

På kryptosiden finnes det imidlertid ingenting som kan sammenlignes på europeisk nivå. Salget av disse eiendelene er foreløpig ikke underlagt noen forpliktelse til informasjon, tilbaketrekking eller refusjon, noe som fører til en rekke overskridelser og svindel, som spesielt bemerket av Autorité des Financial Markets (AMF).

Du har 56,99 % av denne artikkelen igjen å lese. Følgende er kun for abonnenter.

You may also like

Leave a Comment