Home » V. Laas: Fremveksten av SpaceX i Litauen er gunstig for økonomien

V. Laas: Fremveksten av SpaceX i Litauen er gunstig for økonomien

by Thure Lindhardt

Vladas Laas, forretningsmann. Foto av Judita Grigelyts (V)

Den amerikanske forretningsmagnaten Elonas Muskos romfartsvirksomhet med Starlinks Starlink satellitt-internettteknologi er ikke stor ennå, men det vil komme både innbyggere og bedrifter til gode, sier Vladas Laas, en av initiativtakerne til SpaceXs rekruttering.

Lagt til kommentar fra Aurins Armonaits

Så langt er steget opp investeringsmessig ikke stort, men det åpner for gode muligheter for fremtiden. De trenger dem også, jeg vet ikke om vårt territorium er av interesse for dem, sier BNS V. Laas.

Ifølge ham er det ingen spesifikke SpaceX-investeringsplaner i Litauen ennå, men fremveksten av Starlink Internet vil være til fordel for innbyggere og oppstart.

Som en av de første med en Starlink-forbindelse kan vi utvikle teknologi med denne plattformen. Dette er en stor sak, jeg tror det er en veldig god sjanse for landet til å være ledende på dette området, sa forretningsmannen.

Mantas Katinas, sjefen for det tidligere utviklingsbyrået for utenlandske investeringer Invest in Litauen, sier han tror SpaceXs beslutning om å komme til Litauen kan ha sammenheng med det regulatoriske miljøet og politisk støtte fra staten.

Ifølge ham ønsker innovative selskaper et gunstig miljø og mindre byråkrati i landene de investerer i.

Litauen bruker ikke denne strategien for første gang, de prøver veldig fleksibelt å få innovative selskaper til å teste visse løsninger og dette kan være en av hovedfordelene, sier M. Katinas til BNS.

Samtidig påpekte han imidlertid at uten en spesifikk SpaceX-plan ville det være vanskelig å snakke om størrelsen og omfanget av løsningen.

Invester i Litauen har vi i det minste dekket at hvis et selskap ikke eksporterer tjenestene sine, er det en litt annen type investering, ikke samme type investering som å ansette mange selskaper for å utvikle løsninger for å betjene markedene, sier M. Katinas.

Gode ​​nyheter for Litauen

Transportminister Marius Skuodis sa også at SpaceX vil komme staten til gode.

Vi nådde Space Xs Starlink bredbåndsinternettsystem i tide
Utviklingsstrategi. Vi har vist politisk oppmerksomhet, noe som har hatt en positiv innvirkning på at nedgangstiltakene i Litauen har blitt gjennomført raskt, sa ministeren i en kommentar til BNS.

Ifølge ham ble selskapet invitert til Litauen under et eksternt møte med SpaceX-representanter i februar. Ifølge ministeren ble det diskutert tiltak for å sikre at SpaceX ville begynne å tilby bredbåndssatellittinternetttjenester i Litauen så snart som mulig.

Implementeringen av Starlink-systemet i Litauen krever mer innovative internetttjenester. Vår interesse er ganske enkelt at litauiske forbrukere har et bredest mulig utvalg av tjenester og størst mulig valg til rådighet. Vi ønsker at slike satellitt-internetttjenester skal dukke opp i Litauen så snart som mulig, sa M. Skuodis.

Etter hans mening er satellittbredbånd, levert av Starlink-teknologi, spesielt verdifullt i regioner der terrestrisk infrastruktur mangler hastigheten til Internett.

Utvikle selskaper

Aurins Armonait, økonomi- og innovasjonsminister, sa at Starlink i Litauen vil bidra til å oppnå bedre internettilgang i avsidesliggende områder og utvikle virksomheter der god internettinfrastruktur, tilgjengelighet og hastighet er nødvendig.

Ifølge henne utvikler selskaper i romsektoren viktige teknologier på ulike felt, så Litauen kan prøve å tiltrekke seg flere selskaper i denne sektoren.

Ministeren påpekte at flyttepakken for arbeidere, som vil bli diskutert av Seimas neste uke, er viktig ikke bare for hviterussiske selskaper, men også for amerikanske og kanadiske selskaper.

Tredjelandsinvesteringer krever at vi ikke bare snakker om IT-selskapene i Hviterussland, som vi har snakket mye om i det siste, men også om amerikanske, kanadiske selskaper som også er interessert i raskere prosesser og mindre byråkrati. Det siste trinnet er å vedta lovendringer i Seimas, sa hun.

Fredag ​​meldte BNS at Starlink Lithuania var etablert i Litauen. Starlink er et kunstig ems-satellittsystemprosjekt av SpaceX.

Marius Skuodis, transport- og kommunikasjonsministeren, inviterte aktivt til utviklingen av SpaceX i Litauen, som uttalte at Litauen kan være en bro for utviklingen av satellitt-internett i de baltiske statene og hele regionen.

Det er for tiden mer enn 1100 Starlink-satellitter i bane. Romnettverket for Internett forventes å vokse til 12 000 satellitter over tid.

Reproduksjon av BNS-informasjon i media er forbudt i media og på nettsider uten samtykke fra UAB «BNS».

Velg selskapene og emnene som interesserer deg. kilder

Rayti kommenterer

You may also like

Leave a Comment