Home » VM-kvalifisering: pogrom i Nederland, nøkkelpoeng i Norge og Wales

VM-kvalifisering: pogrom i Nederland, nøkkelpoeng i Norge og Wales

by Thure Lindhardt

• De neste kampene i verdenscupkvalifiseringen ble spilt av gruppene E og G. Belgia leder i den første, kun Tsjekkia og Wales kjemper om sluttspillet. I den andre gruppen rykker sikkert nederlenderne opp, selv om nordmennene er i hælene. Tyrkia måtte kjempe for sine sjanser
  • En pogrom mot Nederland mot Gibraltar var planlagt, men Norge måtte kjempe en tøff kamp mot Montenegro for å holde tyrkerne fra å forfølge dem. Sistnevnte scoret et mål i det niende minuttet av pausetid som ga dem tre poeng
  • Den walisiske oppgaven var litt vanskeligere for Estland enn den var for tsjekkerne som dro til Hviterussland. Begge lag har minst minimumsplanen og har 11 poeng hver, men Gareth Bale og selskapet har en kamp mindre
  • Du finner flere slike tekster på hovedsiden til Onet.pl

I den første kampen i gruppe E spilte Hviterussland mot Tsjekkia. Våre sørlige naboer, det vil si kvartfinalistene i EM 2020 med Patrik Schick i spissen, var de klare favorittene. Det var 25-åringen som skulle bære målscorernes byrde, da han viser storform i Bundesliga – seks mål og én assist på syv kamper fra Bayer Leverkusen taler for seg selv.

Snikskytteren gjorde det han måtte gjøre i det 22. minutt, og beseiret vertens keeper. Det virker som det bare er begynnelsen, men til tross for deres enorme ledelse klarte ikke tsjekkerne å finne veien til mål på lenge. Først i det 65. minutt forbedret 19 år gamle Adam Hlozek resultatet, denne gangen ved hjelp av Schick.

Hviterussland – Tsjekkia 0: 2 (0: 1)

Estland møtte Wales på samme tid. Det siste møtet mellom disse lagene endte uventet i en målløs uavgjort, men semifinalistene i EM 2016 måtte regnes som favoritter. De tok ledelsen i det 12. minutt etter Kieffer Moores scoring. Det viste seg å bli kveldens siste mål i Tallinn.

Seieren ga det walisiske laget 11 poeng på tabellen, det samme gjorde tsjekkerne. Robert Pages spillere har imidlertid spilt en kamp mindre, noe som kan hjelpe dem å kjempe om andreplassen i gruppe E med sluttspill.

Estland – Wales 0:1 (0:1)

For Nederland skulle kampen mot Gibraltar være en tur i parken, og etter 20 minutter var det ingen som hadde flere illusjoner om at det ville bli annerledes. Memphis Depay satte først opp Virgil van Dijks mål, bommet så på en straffe, et øyeblikk senere økte scoringen med et actionmål og gjorde ingen feil på slutten av den første delen av kampen i den andre elleve.

I andre omgang ble resultatet raskt økt til 4-0 av den nye Inter Milan-forsvareren og en av stjernene i EM 2020-gruppespillet, Denzel Dumfries. Etter en times spill var Arnaut Danjum, som skapte furore i den spanske ligaen, på banen og femten minutter var nok til å score. Øyeblikk senere trådte Donyell Malen inn på banen, som bare ventet åtte minutter på målet sitt og avgjorde resultatet.

Nederland – Gibraltar 6:0 (3:0)

I kampen mellom Latvia og Tyrkia var gjestene et must hvis de ville se Norge kjempe om andreplassen i gruppa. Den siste kampen til rivalene på mandag endte uavgjort 3-3. Hakan Calhanoglu og andre kunne ikke forvente en enkel reise.

Målene kom i andre omgang. Selvmordet ble først oppnådd av den uheldige Merih Demiral – den samme som åpnet listen over målscorere for EM 2020 med et selvmordsslag. Serdar Dursun utlignet 15 minutter før kampslutt, men uavgjort og ett tap til for enkle (synes det) poeng ville ikke love godt for tyrkerne. Det var allerede det sjuende minuttet av stoppetiden da dommeren ga gjestene straffe! De elleve brukte den pålitelige Burak Yilmaz, så 36-åringen utvidet lagets sjanser til opprykk.

Latvia – Tyrkia 1:2 (0:0)

I mellomtiden besøkte Norge Montenegro i Oslo. Programlederne inkluderte ikke storstjernen Erling Halaland, men Martin Odegaard og selskapet ville bevise at de kunne gå på nett uten store snikskyttere.

På under en halvtimes spill satte Mohamed Elyounoussi vertene i ledelsen. Montenegrinerne klarte ikke engang å svare med et nøyaktig skudd, og den 27 år gamle Southampton-spilleren i en av kampens siste handlinger fratok gjestene alle illusjoner.

Norge – Montenegro 2: 0 (1: 0)