Home » Valutakursen på zloty endret retning betydelig. Dette vil avgjøre den videre skjebnen til vår valuta

Valutakursen på zloty endret retning betydelig. Dette vil avgjøre den videre skjebnen til vår valuta

by Gunnar Garfors

På mandag, før åpningen av europeiske markeder, var euroen verdt 99 amerikanske cent og zlotyen forble sterk. Vi betalte PLN 4,6873 for euro, PLN 4,7202 for dollar, PLN 4,7373 for franc og PLN 5,3383 for pund. Zlotyen har dermed kommet seg betraktelig i forhold til den svært dårlige situasjonen for noen uker siden.

Som Bartosz Sawicki, analytiker ved cinkciarz.pl påpekte, w De siste fire ukene har den polske valutaen styrket seg mot euro, dollar og franc. Fra begynnelsen av kvartalet CHF/PLN og USD/PLN ned ca 5 %. EUR/PLN falt 3,5 prosent. og brøt gjennom 4,70-grensen. Dette førte eurokursen tilbake til gjennomsnittsnivået som er registrert siden Russland invaderte Ukraina.

Markedene vil ta hensyn til amerikanske valg og amerikanske inflasjonsdata

Som Łukasz Zembik fra Oanda TMS Brokers bemerker, Torsdagens amerikanske inflasjonsdata vil være svært viktige denne ukendette kan forvirre valutamarkedet. hvis USAs KPI-inflasjon under forventningene, så kan vi forvente en fortsettelse av dollarsalget, som er assosiert med ytterligere styrking av zlotyen (prognoser antar 8 prosent; minner deg: KPI-inflasjon er den mest populære inflasjonsindikatoren, den viser hvordan prisene til forbrukerne varer og tjenester endres).

Vil dollaren dominere igjen? Dette spørsmålet er stilt av Michał Stajniak fra meglerhuset XTB, som påpeker det i en mandagskommentar Markedet er allerede lei av styrken til dollarenen Energiprisene i Europa har falt den siste tidensom kunne støtte den europeiske økonomien og kraftig oversolgt europeiske aksjer og valutaer.

På tirsdag har vi også stortingsvalg i USA, hvor ett eller to kamre i kongressen kan bli overtatt av republikanere. veldig det var ofte slik at dollaren toppet seg da republikanerne kom til makten Stajniak la merke til det.

Resten av artikkelen under videoen

Se også: Er Polen truet av insolvens? «Det greske scenariet vil ikke skje, vi kan gjenta det tyrkiske»

Onsdagens MPC-beslutning er svært viktig for zloty-kursen

Dette er igjen påpekt av cinkciarz.pl-analytiker Bartosz Sawicki vil også være veldig viktig for zlotyen MPC-vedtak fra onsdag. Et betydelig segment av økonomer forventer at etter oktobers pause i renteøkningssyklusen, vil MPC i Polen nå reagere med en bevegelse på 25 basispunkter, og øke kostnadene for penger til 7 prosent.

Det satte markedet pris på Pengepolitiske innstramminger i Polen fortsettersom blant annet gjenspeiles i i LIBOR-med. Seksmånedersrentene steg til 7,80 prosent, tremånedersrentene oversteg 7,5 prosent. – I en slik situasjon er det lett å bli skuffet, noe som ville sette zlotyens gode rekke i fare – advarer Sawicki.

Vurder kvaliteten på artikkelen vår:

Tilbakemeldingen din hjelper oss med å lage bedre innhold.

You may also like

Leave a Comment