Home » Van den Brom gikk etter gjengen og vant en taktisk kamp med tidligere Barcelona-trener Soccer

Van den Brom gikk etter gjengen og vant en taktisk kamp med tidligere Barcelona-trener Soccer

by Erlend Loe

Som en belønning vil hans «Kolejorz» spille i europacupen denne våren som det første førstedivisjonslaget på seks år. «Vi sees til våren» – sa kunngjøreren, «Lech Poznań Damer!» – 30 000 fans sang på Bułgarska Street. Og denne gangen hadde de helt rett.

Det var en kamp som Lech Poznan-fansen hadde ventet på i årevis. Kanskje fra sesongen 2010/11, da «Kolejorz» på Bułgarska Street i en enorm snøstorm eliminerte det store Juventus og et øyeblikk tidligere også beseiret Manchester City, som var i ferd med å bygge sin makt. Og du kan si at dette bare er den tredje europeiske ligaen og Villarreal stilte ikke med den sterkeste troppen, men hva betyr det? Lech Poznań har nettopp gått inn i annalene til semifinalistene i siste Champions League og vinneren av Europa League for halvannet år siden med en 3-0 seier. Og trener John van den Brom kan ha sagt til seg selv: «Det er derfor du tok meg hit, ikke sant?»

se videoen
Dramaet til den polske representanten. Han fikk øyet, og så en gang til. Ingen sjanse i verdensmesterskapet i 2022

«Kolejorz, vi vil ha opprykk!». Lech vant «enveisbilletten» ønsket av fansen.

Før den kampen hadde Lech Poznań ett mål – opprykk til knockout-rundene i League of European Conferences. Før kampen og begynnelsen av andre omgang uttrykte Lech-fansen seg. «Kolejorz, vi ønsker å bli forfremmet!» – den kom fra den populære «Keelen». Ønsket gikk i oppfyllelse, Lech vant en «enveisbillett» til 1/16-finalen i stor stil, som fansen til de polske mesterne presenterte i en setting spesielt forberedt for denne kampen.

Van den Brom gikk etter gjengen og vant en taktisk kamp med den tidligere Barcelona-manageren

Lechs trener John van den Brom snudde seg til tribunen etter sluttsignalet og løftet hendene i triumf. Han hadde grunn til å være glad da han, etter å ha blitt hentet inn av Lech Poznań for sin europeiske erfaring, ga tilbake denne tilliten til de polske mesternes myndigheter i dag.

Han tok tross alt noen upopulære avgjørelser, for det var slik duoen Filip Marchwiński – Kristoffer Velde startet løpet fra første minutt. Lech Van den Broma var fullt konsentrert, klar over sin oppgave og suveren, spesielt fra det 27. minutt og Kristoffer Veldes scoring.

Fra det øyeblikket spilte Lech som professor. Han ga ballen til motstanderen, lot ham spille på tomgang, blokkerte all plass i forsvarssonen og ventet tålmodig på fangstmuligheter og raske kontringer. Og han visste hvordan han skulle syntaktisk og nøyaktig hva Pepe Reina måtte trekke ballen ut av nettet tre ganger. Taktisk mesterklasse fra Van den Brom og spillerne hans.

Villarreal-manager Quique Setien kunne ha følt at han var i Lisboa da han så forvirret og hjelpeløs da FC Barcelona hans ble slått 8-2 av Bayern München. Etter Lechs tredje scoring satt den erfarne spanske treneren på benken for laget sitt. Starten hans i det nye laget er langt fra ideell – uavgjort mot Hapoel, tap mot Athletic og en avgang i Poznań. Han hadde absolutt ikke sett det for seg slik.

Hapoel gjorde jobben sin. Det var ikke noe sted å snuble

Med alt klart for et stort opprør i Poznań, måtte Lech være klar over at bare hun kunne gi ham opprykk til knockout-rundene i European Conferences League. De fleste på Bułgarska Street holdt ett øye med «Flashscore» og så resultatet av Hapoel-kampen mot Austria Wien.

Det viste seg raskt at «Kolejorz» ikke kunne regne med østerrikernes hjelp da Hapoel raskt scoret flere mål og vant hele kampen 4-0, noe som betyr at selv uavgjort ikke ville bringe Lech opprykk. Du måtte konsentrere deg fullt ut om deg selv, og heldigvis overlot Lech Poznań ingenting til skjebnen den kvelden.

Shakhtars vogn sto frossen. Han trodde ikke det som skjedde i Warszawa

Kristoffer Velde – Forløsning. Nordmannens overgang har allerede gitt resultater

«Nei, Velde og Marchwiński igjen? Er han gal?» – Lech Poznań-fansen undret seg da de så Van den Broms lagoppstilling til kampen. Nederlenderen kan vise seg å være et geni eller en gal på denne måten. Han ble et geni hovedsakelig fordi Kristoffer Velde spilte det som kanskje var den beste kampen i karrieren.

Han startet med et mislykket forsøk på å klarere ballen fra eget sekstenmeterfelt, men det ble bare bedre etter det. Da han fikk ballen kunne han bruke frisonene mellom midtbanen og Villarreal-forsvaret, han akselererte med ballen og konstruerte svært farlige trekk fra «Kolejorz». Han startet og avsluttet handlingen på 1-0, og på det andre målet satte han ballen perfekt på Michał Skóras, så han skulle slå den inn i et nesten tomt mål.

Da nordmannen og Marchwiński, som også hadde en god kamp etter en svak start, forlot banen ble det ikke en god porsjon fløyter som på Hapoel og like stor applaus fra fansen på Bułgarska Street.

Hvis Lech virkelig betalte rundt én million euro for ham, så betalte Velde seg selv med dagens prestasjon alene, fordi «Kolejorz» får betydelig mer fra UEFA for opprykk til 1/16-finalen. Velde har allerede seks mål og fire målgivende pasninger i cupene. Ganske bra for en spiller som «sparker seg selv i ansiktet» i ligaen.

Leathers bestilte billett til Qatar med to mål?

En annen stor vinner av torsdagens kamp er absolutt Michał Sklas, som vil bli husket av Villarreal-forsvarere i lang tid. I den første kampen i Valencia scoret og forberedte han seg, torsdag beseglet han Lechs seier med to mål. På bakgrunn av spanjolene så det slik ut fotballspillersom kunne takle La Liga. Bestilte 22-åringen en slik billett til Qatar? Og kanskje også en internasjonal overføring? Det er uaktuelt.

Nok en god nyhet for Lech. Forsvarssjefen kom tilbake på banen etter seks måneder

I tillegg til det flotte resultatet, fikk Lech-fansen en ny god nyhet torsdag kveld. «Bartosz Salamon!» De sang like høyt som lagets mål når de var på plass spill helt på slutten bør den 31 år gamle lederen av mesterskapsforsvaret fra forrige sesong steppe inn.

Salamon, skadet i seks måneder, kan også ha en sjanse til å spille i verdenscupen, men marerittet hans er over. John van den Brom skal kjempe om rikdom i midtforsvaret til våren, hvor han også har ledende forsvarsspillere ved siden av Salamon ligaer i personene til Filip Dagerstal, Lubomir Satka og Antonio Milic.

Rivalene i 1/16-finalen er ikke fra verdensrommet. Lechs eventyr kan vare lenger

Lech Poznań har gått videre til knockout-fasen av League of European Conferences, som begynner i februar. Og eventyret hans kan vare litt lenger enn bare to møter, fordi den polske mesterens potensielle motstandere ikke er fra verdensrommet.

Lag som kan komme til Poznań er: Lazio Rzym, Trabzonspor, Karabakh Agdam, Sheriff Tiraspol, Braga, Łudogorec Razgrad, AEK Larnaka og Bodo/Glimt. Rivalene er absolutt innen rekkevidde for Lech, som spiller som han gjør i dag. Trekningen er på mandag og nå er det tid for en velfortjent feiring. For Lech-fansen, selvfølgelig, fordi spillerne må tilbake til virkeligheten i ligaen om tre dager.

You may also like

Leave a Comment