Home » Verdens popstjerne Dua Lipa skal opptre i Litauen

Verdens popstjerne Dua Lipa skal opptre i Litauen

by Thure Lindhardt

Verdenssuperstjernen innen populærmusikk har bestemt seg for å gi en konsert i Litauen neste år. Sangeren, som er vertskap for showet på Žalgiris Arena 21. juni, vil ikke opptre i Estland og Latvia – det blir det eneste Dua Lipa-showet i de baltiske statene.

Sangerinnen Future Nostalgia starter sin verdensturné med konserter i Storbritannia. Totalt 35 forestillinger vil finne sted i Europa, inkludert konserter bekreftet i dag i Sverige, Norge, Finland og Litauen.

«Jeg er veldig glad for å dra på turné igjen og se englene mine personlig! Så flott at vi alle danser og feirer sammen igjen, sier Dua Lipa til fansen i Litauen.

«Da jeg komponerte sangene til Future Nostalgia-albumet, forestilte jeg meg hvordan de ville høres ut på nattklubber der vi ville danse med vennene mine. Jeg er veldig glad for at fantasien min endelig går i oppfyllelse. å dele sangene mine med dere!»

Det er ikke nok å vite om den eneste Baltic Dua Lipa-konserten som vil bli holdt i Litauen. I dag bekreftet sangeren også at den kjente svenske sangeren Tove Lo, som er nominert til Grammy-prisen, kommer til Kaunas med henne.

Tove Lo – Vaner (Hold deg høy)

Dua Lipa ble født i en kosovoalbansk familie i London og studerte ved Sylvia Young Theatre School. Da jenta fylte 13, dro familien hennes tilbake til Kosovo, men to år senere befant Dua Lipa seg i Storbritannia, hvor hun skulle bli sanger. Opprinnelig spilte hun versjoner av sanger av andre kjente artister og lastet dem opp til en YouTube-kanal. Hun ble snart oppdaget av toppmodellbyrået Next Management, som Dua Lipa signerte en kontrakt med.

I 2012 lastet Dua Lipa opp sin første sang til SoundCloud-musikkplattformen. Denne sangen fanget oppmerksomheten til lederne til den berømte sangeren Lana Del Rey. De brakte snart Dua Lipa sammen med den amerikanske musikkprodusenten Emile Haynie, som ikke bare jobber med Lana Del Rey, men også med Bruno Mars og FKA Twigs.

Dua Lipa – Ny kjærlighet

Dua Lipas debutsingel «New Love» ble utgitt i 2015 og ble en stor hit. Samme år ga sangeren ut sin andre singel Be The One, og et år senere ble Dua Lipa nominert til den prestisjetunge BBC Sound-listen, som inkluderer de mest lovende unge og nykommere.

På artistens debutalbum, Dua Lipa, utgitt i 2017, fant fansen ikke bare tidligere singler, men også de ekstremt populære sangene New Rules og IDGAF. Albumet ble solgt i platina ikke bare i Storbritannia, men også i USA. Suksessen var så stor at Dua Lipa ble en ekte rekordholder av BRIT Awards – hun var den første kvinnelige skuespillerinnen som ble nominert i fem kategorier. I to av dem vant Dua Lipa British Female Solo Artist og British Breakthrough Act Awards.

Dua Lipa – Nye regler

I 2018 slo Dua Lipa seg sammen med Calvin Harris, rep for elektronisk musikk. Deres felles singel «One Kiss» ble en hit på de britiske øyer. 1. På toppen av listen over populære sanger varte duoen i opptil åtte uker og var Storbritannias mest solgte singel for året. Duoen «Silk City» av produsentene Mark Ronson og Diplo spilte også inn en sang sammen med Dua Lipa Electricity.

Ved lanseringen av hans andre album Future Nostalgia sa Dua Lipa: «Jeg ønsket å spille inn et album som vekker nostalgi, men som høres friskt og futuristisk ut.» Inspirert av artister som Kylie Minogue, Madonna, OutKast og Fwen Stefani, ga sangeren ut Future Nostalgia i slutten av mars 2020. Dua Lipas singellåter Don’t Start Now, Levitating, Physical, Break My Heart, We’re Good og Hallucinate har blitt populære hits. På slutten av året ble det klart at Dua Lipas Future Nostalgia-plate var den tredje mest solgte 2020-platen i verden.

Dua Lipa – Flytende

Dua Lipa, som har gitt ut mange singler, bestselgende album og internasjonale musikkpriser, er ikke bare en sanger og låtskriver. I dag er hun en kreativ kunstner, ambassadør for globale initiativ, filantrop, opinionsdanner, feminist og motedesigner.

You may also like

Leave a Comment