Home » Verdensmesterskap i Zakopane: Robert Johansson starter ikke på Wielka Krokiew. Vi vet hvorfor

Verdensmesterskap i Zakopane: Robert Johansson starter ikke på Wielka Krokiew. Vi vet hvorfor

by Gunnar Garfors

Robert Johansson vil ikke delta i den kommende verdenscupkonkurransen i Zakopane. Nordmannen bestemte seg for å ta en midlertidig pause fra start. «Daglabet» varslet informasjon om fraværet til 32-åringen.

Den to ganger olympiske bronsemedaljevinneren fra Pyoengchang trenger hvile. Veteranen deltok ikke i de siste norgesmesterskapene. Johansson har lenge slitt med helseproblemer. Han gjennomgikk to ryggoperasjoner før sesongen. Han klaget også over en beinskade under Four Hills-turneringen, som ble avsluttet for noen dager siden.

«Jeg kjenner ingen smerter i ryggen, men jeg må kjempe med høyre bein. Jeg prøver å få det til på en eller annen måte – sa han til Daglabet før konkurransen i Bischofshofen. Mye tyder på at han snart kommer tilbake til VM.

SE OGSÅ: VM i Zakopane: Hvorfor er det «bare» seks polakker som konkurrerer?

I den samlede rangeringen av syklusen inntar nordmannen 12. plass ex aequo med sin landsmann Marius Lindvik og tyskeren Andreas Wellinger. Johanssons beste prestasjon for sesongen var på Titisee-Neustadt da han ble nummer sju. Hans beste resultater i verdenscupens totalscore kom i sesongene 2017/2018 og 2020/2021 da han endte på femteplass i konkurransen.

De største prestasjonene i 32-åringens karriere er OL-medaljene han vant under Pyoengchang-lekene. Han tok bronsemedaljer både i storbakken og normalbakken. Han la også til gull i lagarrangementer.

Det arrangeres to konkurranser i Zakopane denne helgen. Fansen konkurrerer i en lagkonkurranse på lørdag og en individuell konkurranse på søndag. Vi vil minne om at lederen av verdensmesterskapet er Dawid Kubacki. Polakken er 108 poeng foran Halvor Egner Granerud, vinner av siste TCS.

mtu, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment