Home » Verdensrekorder i Diamond League belønnes med en bonus på 50 000. AMERIKANSKE DOLLAR!

Verdensrekorder i Diamond League belønnes med en bonus på 50 000. AMERIKANSKE DOLLAR!

by Catherine Monroe

Verdensrekorder i Diamond League belønnes med en bonus på 50 000. AMERIKANSKE DOLLAR!


Hekkeløper Tobi Amusan, trippelhopper Yulimar Rojas, 400 meter sprinter Wayde van Niekerk, stavhopper Armand Duplantis og kulestøter Ryan Crouser – dette er de fem nåværende verdensrekordholderne og nesten 50 medaljevinnerne fra OL, verden og Europa som vi får se neste søndag i Śląski Stadium i den 14. Memorial dem. Kamila Skolimowska, representert i serien av Diamond League-møter.

sikkerhetsmodus

Vi kunne bare drømme om en slik status for denne begivenheten for to år siden. I fjor (6. august) ble konkurransen flyttet fra Kina til Schlesien i nødmodus på grunn av pandemien. De fikk gode karakterer for organisasjonen og derfor var ikke DL-myndighetene i tvil og signerte en femårskontrakt for å organisere dette prestisjetunge arrangementet i Chorzów.

Femten «diamant»-stevner og fire «vanlige» stevner (både hammere, høyhekk for menn og 1500m kvinner). De er alle fulle av stjerner, og vi kan ikke klage. – Fansen vil forlate stadion fulle av følelser – smiler møtets sportssjef, Piotr Malachowski.

– I aksjon vil vi se idrettslegender som vi tidligere har hatt privilegiet å se ved OL eller verdensmesterskap. Og det er vanskelig å ikke være enig med vår tidligere fremragende diskoskaster og hvem vet om vi ikke blir vitne til verdensrekord. En slik naturlig kandidat ser ut til å være stavhopperen Armand Duplantis, som lenge har vært på «jakt» etter beste prestasjoner. Før møtet i Stockholm (2. juli) varslet svensken et rekordstort angrep. Da satte det forferdelige været en stikker i sving for ham og de andre deltakerne i konkurransen. Han forsøkte å undergrave stangen klokken 6.23, men til ingen nytte.

Raske løp

Vi regner med at været vil være gunstig for alle høyprofilerte konkurranser. Raske løp er garantert av rollebesetningen, ettersom vi på 100m vil ha med blant andre Ewa Swoboda, amerikanske Sha’Carri Richardson, den jamaicanske multimedaljevinneren Shericka Jackson (siste 10,65 sekunder) og Marie-Josee Ta-Lou (Elfenbenskysten) er utrettelige denne sesongen. I herreløpet konkurrerer de to amerikanske medaljevinnerne fra det siste verdensmesterskapet i 2022, Fred Kerley og Marvin Bracy, med jamaicanerne Acke Blake og Kishan Thompson.

De to enkeltrundene gir også spenning. Natalia Kaczmarek møter ikke bare den dominikanske verdensmesteren Marileida Paulino, men også m.in. Jamaicanske Charokee Young og Candice McLeod eller nederlandske Lieke Klaver. Herreløpet har en van Niekerk-favoritt. Med Alison Dos Santos vil også en lavhekkspesialist fra Brasil være med til start. Karol Zalewski står også på startlisten. I en slik kamp har han en mulighet til å forbedre sin beste prestasjon for sesongen (45,81).

Sofia Ennaoui forberedte seg på sommersesongen litt annerledes denne sesongen og 800m blir hennes første. Hun, Aneta Lemiesz og Margarita Koczanowa har som mål å komme nærmere 2-minutters-merket og sikre seg en verdensmesterskapsnominasjon.

Norges Jakob Ingebrigtsen, europarekordholder på 1500 meter, er ikke vant til å tape og ønsker nå å teste formen foran VM i august. Markoneren Soufianne El Bakkali vil trolig, med hjelp fra sine ledsagere fra Afrika, ønske å komme nærmere verdensrekorden til etiopiske Lamecha Girma 7.52.11, satt under DL i Paris (9. juni).

Viktige kast

Paweł Fajdek, fem ganger verdensmester i hammer, har overbevist friidrettsaktivister i flere sesonger for å gjøre konkurransen hans til en «diamant». Så langt har det ikke blitt noe av det. Imidlertid har denne konkurransen mellom menn og kvinner blitt en integrert del av «Kama»-minnesmerket. Malwina Kopron, Tokyo Games bronsemedaljevinner, vil konkurrere med USAs Brooke Andersen. Hun er den tredje kasteren i historien som bryter 80m-merket. I likhet med Fajdek er Kopron alltid på utkikk etter form, og disse vil være nøkkelskudd i deres prestasjon.

De vil nok til en viss grad gi svar på hvor de står foran VM. Fajdek møter ikke bare Wojciech Nowicki, men også amerikanske Rudy Winkler og norske Eivind Henrikisen. Amerikanske Ryan Crouser, årets verdensrekordholder, sammen med Tom Walsh og hans landsmann Joe Kovacs sørger for et høyt nivå av kulestøt. Det vil være likt i den høye bakken for kvinner (Jarosława Mahuczich, Nicola Olyslagers og Eleanor Patterson) og for menn (olympiske mestere Mutaz Essa Barshim og Gianmarco Tamberi). Venezuelaneren Rojas sørger sammen med Shanieki Ricketts og Maryna Bech-Romanczuk for lange avstander i tresteg.Verdensrekorder i Diamond League belønnes med en bonus på 50 000. USD og vil vi se dem i Śląskie? Arrangørene er, som de forsikrer, forberedt på et slikt arrangement!


I bildet: På søndag forventer vi nok et vellykket løp av Pia Skrzyszowska i Śląskie.

Foto. Marcin Bulanda/PressFocus


huske – Vi er der for deg i kiosker, supermarkeder, bensinstasjoner, men du kan også kjøpe oss i elektronisk form. søke videre www.ekiosk.pl Og http://egazety.pl.

You may also like

Leave a Comment