Home » «Vi er nær». En hard uttalelse fra IDFs stabssjef [RELACJA NA ŻYWO]

«Vi er nær». En hard uttalelse fra IDFs stabssjef [RELACJA NA ŻYWO]

by Gabriel Scott

Fredag ​​er den 42. dagen av krigen mellom Israel og Hamas. New Israel – Sjefen for generalstaben for de israelske forsvarsstyrkene snakket om IDF-operasjonene i enklaven. – Vi er på nippet til å eliminere Hamas militære system i Nord-Gaza, sa Herci Halewi, sitert av The Jerusalem Post. «Det er fortsatt mye å gjøre, men vi er der,» sa militæroffiseren. Generalen understreket at hæren «vil fortsette sine operasjoner.» – Vi ønsker at flere og flere regioner skal bli vårt mål. «Vi vil systematisk eliminere (Hamas – Redaktørens notat) befal, agenter og deres infrastruktur,» la han til. Følg Wirtualna Polskas direktedekning.

Den viktigste informasjonen

bo

Den tyrkiske presidenten besøker Berlin. Det er ventet demonstrasjoner på grunn av politikerens holdning til Israel. Det er ventet at Erdogan også vil ta opp spørsmålet om Eurofighter Typhoon med Scholz. Byen forbereder seg på protester og media på en politisk skandale.

Informasjon om Bahars død kom bare timer etter at en talsmann for den israelske hæren fortalte media om den «betydelige» virkningen av angrepet på Hamas» underjordiske infrastruktur på Gazastripen.

Målet for dette angrepet var også stedene der fremtredende Hamas-aktivister gjemte seg, sa kontreadmiral Daniel Hagari, sitert av I24-portalen.

Det er rapporter i media om døden til en av Hamas» ledere. Ahmad Bahar ble angivelig drept i et israelsk angrep på Gazastripen. IDF har foreløpig ikke kommentert saken.

Stortinget ber om anerkjennelse av Palestina som en fri stat. Dersom regjeringen vedtar resolusjonen, vil Norge følge i fotsporene til andre land rundt om i verden som støtter en selvstendig stat innenfor sine 1967-grenser.

«IDF-krigere angrep flere Hizbollah-mål i Libanon på fredag, inkludert terrorinfrastruktur, et våpenlager og en militær struktur,» melder Jerusalem Post.

Den palestinske Røde Halvmåne har lagt ut videoer på nettet som viser nødhjelpsarbeidere som blir stoppet og ransaket ved et sykehus på Vestbredden. Det ble bemerket at hendelsen gjorde det vanskelig for dem å hjelpe de skadde ved Ibn Sina sykehus i Jenin.

IDF sa at israelske soldater ble angrepet nær byen Hebron på Vestbredden. «Reservister fra 8106. bataljon returnerte ild og drepte angriperen og føreren av kjøretøyet som skuddene ble avfyrt fra,» sa IDF.

Ammunisjonsleveranser til Ukraina har «virkelig gått ned» etter krigsutbruddet mellom Israel og den palestinske terrororganisasjonen Hamas, sa Ukrainas president Volodymyr Zelensky, sitert av det franske avisen Le Monde.

Volodymyr Zelensky

Volodymyr Zelensky© East News | OLIVIER MATTHYS / POOL

Narendra Modi gjentok at hans regjering fordømmer Hamas» angrep på Israel. Han sa det Etter samtaler med president Mahmoud Abbas sendte India «humanitær hjelp til folket i Palestina». Han oppfordret også land i det globale sør til å «forene seg for det større globale gode.»

– Vi fordømmer sterkt drapet på sivile i konflikten mellom Israel og Hamas, sa den indiske statsministeren fredag, ifølge CNN.

Indias statsminister Narendra Modi

Indias statsminister Narendra Modi© FORUM | Andreas Gora

«Terroristen åpnet ild mot IDF-soldater stasjonert i Kiryat Arba-området. Han ble nøytralisert», melder The Jerusalem Post.

Israelere kjempet om natten mot Hamas-militanter som gjemte seg på en skole på Gazastripen. Flere av dem ble likvidert. IDF-soldater fant våpen i anlegget.

IDF-tropper gjennomførte torsdag et raid mot en islamsk jihad-utpost nord i Gaza, og lokaliserte Badr-3-missiler, droner og andre våpen. Anlegget ble ødelagt.

– IDF rapporterte at jagerfly utførte angrep på «flere» Hamas-anlegg og operatører på Gazastripen over natten, sa journalist Emanuel Fabian.

Under Hamas-angrepet på Israel i begynnelsen av oktober Over 240 mennesker fra over 40 land ble tatt til fange, inkludert minst 33 barn.

Nye detaljer har dukket opp om dødsfallet til den kvinnelige gisselsoldaten. Noi Marcianos kropp ble funnet i en bygning ved siden av Al-Shifa sykehus på Gazastripen

Militær Hun var på vakt ved observasjonsposten i Nahal Oz, som ble angrepet og overtatt av terrorister 7. oktober. På tidspunktet for dette angrepet var 27 soldater, hovedsakelig kvinner, på basen og overvåket Gaza-grensen. De fleste av dem fikk aldri våpen. Palestinsk side hevder at Marciano ble drept av israelsk bombing.

Hæren beskrev Marciano som en «fallen soldat som (tidligere) ble holdt fanget av en terrorgruppe.»

Torsdag, en dag før den mulige nedleggelsen, undertegnet USAs president Joe Biden den nye midlertidige budsjettloven. Den tar ikke opp spørsmål knyttet til Washingtons bistand til Israel og Ukraina – Det melder Reuters.

USAs president Joe Biden

USAs president Joe Biden© Lisensgiver | Associated Press, Doug Mills, East News

Oberstløytnant Adoniram, sjef for 614. Ingeniørbataljon, har tidligere fortalt reportere at utskytere, tunnelinnganger og våpenlager var funnet «på lekeplasser, barnehager og moskeer».

– I morgen tidlig vil noen et sted spørre: «Hvorfor angrep de moskeen?» Det er derfor, kommenterte den israelske militæroffiseren.

– Vi finner dem overalt på Gazastripen – sa patruljesjef Natan til reporteren (navnene på soldatene er ikke opplyst). – Det første stedet å lete er rundt på skoler og klinikker. Der finner vi skytebaner og tunneler ved siden av dem, sier kilden til Ynetnews.

Innganger til tunneler eller våpenlager finnes også i private hjem, ofte på barnerom. Nettstedet Times of Israel publiserte blant annet: bilder av raketter lagret i et gjemmested under en barneseng i Beit Hanoun, og i en annen bosetning – tilsvarende skjulte innganger til Hamas-tunneler.

– Skjulene til den palestinske terrororganisasjonen Hamas er lettest å finne på skoler og sykehus – innrømmet en israelsk hærsoldat i et intervju med portalen ynetnews, hvis reporter fulgte militæret under en patrulje på Gazastripen.

En av Hamas-tunnelene lå i kjelleren på en jenteskole, fikk en journalist vite torsdag.

You may also like

Leave a Comment