Home » Polske hoppere har endelig klart det. De kunne endelig trene i snøen

Polske hoppere har endelig klart det. De kunne endelig trene i snøen

by Erlend Loe

Kampen om krystallkulen i sesongen 2023/24 begynner i Ruka neste uke. Trener Thomas Thurnbichler bestemte at Dawid Kubacki, Kamil Stoch, Paweł Wąsek, Aleksander Zniszczoł og Piotr Żyła, som gjorde sine første hopp på snø i Norge, ville gjøre sitt beste i Finland.

SE OGSÅ: Hurtigløpere kommer tilbake til Beijing. Sprintlaget vil ha enda en medalje

Trener Thomas Thurnbichler sa:

– På Lillehammer hadde vi skikkelig vintervær, forholdene var perfekte og det var vindstille. Vi hadde flere treninger på snødekte anlegg. Onsdag flyr vi til Ruka for åpningen av verdenscupen. Jeg er glad for at sesongen starter neste uke. Jeg føler at alle på laget er nysgjerrige på hva som vil skje i Ruka. Deltakerne utfører repeterende hopp på høyt nivå. Det er viktig at alle holder fokus på seg selv uten å se seg rundt. «Det handler om å nyte de første konkurransene, vi er klare,» sa Thurnbichler.

Treneren kunngjorde også at Dawid Kubacki var syk. – Temperaturen hans er litt forhøyet, det er en mild infeksjon. På Lillehammer var han med på to treninger i hoppbakken, der han viste gode hopp. Faktisk er jeg 100 % overbevist om at han vil være med i starten av konkurransen i Ruka – han beroliget fansen.

Kamil Stoch talte også.

– De siste ukene har vært veldig intense for oss. Vi har hatt mange treningsleirer og turer. Trenerne har en konkret plan, alt er inkludert i programmet for å forberede oss på en lang sesong og jeg har ingen grunn til ikke å tro dem. Jeg stoler på det vi gjør og er sikker på at vi snart vil høste fruktene. «Jeg har lyst til å hoppe og er fast overbevist om at alt kommer til å bli bra,» begynte hopperen.

– Jeg hopper godt nå. Dette er ikke perfekte forsøk, men jeg tror aldri jeg kommer til å gjøre perfekte hopp. Jeg vil alltid strebe etter det. Jeg har fortsatt noe å jobbe med for øyeblikket, men det er virkelig gode hopp. De gir meg mye tilfredsstillelse. Jeg mangler fortsatt regelmessigheten som gjør at jeg kan gjøre fem gode hopp på trening, og ikke tre hopp av fem. Jeg tror alt dette vil komme med adrenalinrushet som følger med konkurranse. Under konkurransen vil vi fokusere mer på teknikk, det vil være en mulighet til å friske opp meg litt slik at jeg kan bruke energien min kun på hopping – la Stoch til.

VM i Ruka starter fredag ​​24. november.

PZN

You may also like

Leave a Comment