Home » «Vi la merke til det da. Men etter tre-fire dager var de ikke der! ”Beboere i Talsi i Norge leies inn gratis

«Vi la merke til det da. Men etter tre-fire dager var de ikke der! ”Beboere i Talsi i Norge leies inn gratis

by Thure Lindhardt
Byggherrer fra Latvia blir grundig «kastet» i Norge

«Vi ble slavebundet der!» Dette er konklusjonen til landsmenn som håpet på god fortjeneste på veien til Norge, men befant seg i et knust trau. Arbeidsgiver sitter igjen med betydelige pengesummer. I «Outline», som de sinte utbyggerne kaller det, har sjefene fra Latvia og Estland skylden, melder programmet «Uten tabuer».

Nyhetene


«Vi la merke til det da Drikkere ropte på politiet, men ikke en Saeima-parlamentsmedlem, «Vārpiņš mener at gobzems» «trekker folket inn i anarki».

12 timer

Nyhetene

Salt helles ikke lenger på gatene i Estland. Hvorfor tok ikke Latvia et slikt skritt ved å redde biler og natur?

10 timer

Nyhetene


Den store frosten vil avta, men været vil ikke ødelegge. Værmelding for de neste dagene

17 timer

Les andre nyheter

Innbyggerne i Talsi – Mārtiņš og Andris – som ble invitert til Norge av en annen landsmann – Raimonds – i fjor høst, dro på jobb i Norge, hvor alle ventet på byggearbeid.

Lønnen den første uken ble betalt for arbeidet, men allerede da var regnskapsføringen av timene feil, hørte landsmennene si. Senere, for arbeidstimene og nedetid, da det ikke var arbeid som også skulle betales, fikk de ikke lønn.

ANDRE LES NÅ

Minst fem personer mottok ikke lønn og betaling for nedetid fra det respektive teamet, de skylder totalt mer enn 20 000 euro, Mārtiņš var klar over omfanget av problemet. Det er nok mer igjen i beige og gjeldsbeløpet er høyere, sier «Ingen tabuer».

Arbeiderne returnerte til Latvia uten å få betalt for arbeidet sitt. Selv hjemme ble sjefen Raimonds spurt om betalingsplikten, og Raimonds fortsatte å gi etter til ingen nytte.

Mer i historien «Uten tabuer»:

fag

You may also like

Leave a Comment