Home » Vi oppdager kinoen til Island og Norge – Departementet for utviklingsfond og regionalpolitikk

Vi oppdager kinoen til Island og Norge – Departementet for utviklingsfond og regionalpolitikk

by Gabriel Scott

Foto av Alina Metelytsia

Siden starten av sin eksistens har New Horizons Festival presentert visjonære filmer som ofte har vunnet priser, men som samtidig har vært ukjente for et bredere publikum. Som en del av årets utgave av arrangementet, takket være Norges- og EØS-bevilgningene, vil vi igjen se prestasjonene til norsk og islandsk samtidsfilm. Vi har seks filmer fra Norge og Island foran oss

– Hun sa Viseminister for finans og regionalpolitikk Małgorzata Jarosińska-Jedynak under åpningsgallaen til seksjonen Oslo/Reykjavik.

Den 23. mBank New Horizons internasjonale filmfestival vil finne sted på stedet i Wrocław fra 20. til 30. juli og også online fra 20. juli til 6. august. Programmet inkluderte 251 filmer samt utstillinger, konserter, konferanser og andre tilhørende arrangementer.

Festivalen ble grunnlagt i 2001 som et sted for å presentere dristig kunstkino, den gang knapt representert i Polen, som var på jakt etter nye uttrykksformer som gikk langt utover grensene for konvensjonell film.

Festivalen er organisert av New Horizons Association, grunnlagt i 2003.

Gjennom årene har New Horizons blitt den mest besøkte festivalen i Polen og en av de mest populære i denne delen av Europa (over 100 000 tilskuere i året).

detaljer til hendelsessiden.

Norges- og EØS-midler

Det norske og EØS-fondet (formelt: EEA Financial Mechanism og Norwegian Financial Mechanism) er midler som er tildelt av Island, Norge og Liechtenstein til flere sentral- og søreuropeiske land og de baltiske statene. Det er en form for ikke-refunderbar bistand. Den er for øyeblikket i den tredje trekningen. Polen er den største mottakeren av disse midlene. Vi har totalt 809,3 millioner euro til rådighet fra puljen på 2,8 milliarder euro som for tiden er tilgjengelig for 14 EU-land.

Midlene skal blant annet gjøres tilgjengelig for miljøvern, energi, vitenskapelig forskning, helse, byutvikling, entreprenørskap og utdanning.

Prosjekter under EØS- og Norge-tilskuddet er som regel gjennomført innen utgangen av april 2024, med noen få unntak.

Mer informasjon om Nasjonalt kontaktpunkts nettsted.

You may also like

Leave a Comment