Home » Magnus Carlsen med sin første verdenscupseier

Magnus Carlsen med sin første verdenscupseier

by Erlend Loe

Magnus Carlsen beseiret Rameshbabu Praggnanandhaa i verdenscupfinalen.

Norges Magnus Carlsen beseiret Indias Rameshbabu Praggnanandhaa 2,5-1,5 etter ekstraomganger i finalen i sjakk-VM i Baku torsdag. Dette er den svært suksessrike 32 år gamle stormesterens første triumf på arrangementet.

Etter to klassiske sluttspill som endte uavgjort, trakk FIDE-ledere Carlsen uavgjort 1-1 med 18 år gamle Praggnanandhaa, rangert på 29. plass i verden og den første sjakkspilleren fra India som nådde VM-finalen. I torsdagens raske overtid (25 minutter pluss 10 sekunder) vant han det første med svart etter 47 trekk, det andre endte uavgjort.

SE OGSÅ: Garry Kasparov legger stor vekt på russiske idrettsutøvere. «Å bytte flagg er ikke nok»

Verdenscupen er det eneste individuelle sjakktrofeet som lederen av FIDEs rankingliste og mangeårige eks-verdensmester ikke hadde i samlingen sin. Den høyeste plassen i karrieren, tredjeplassen i dette arrangementet, kom for to år siden i Sotsji, hvor han tapte 2,5:3,5 til Jan-Krzysztof Duda i semifinalen i sluttspillet. Polakken vant deretter hele arrangementet og gikk videre til kandidatturneringen.

I Aserbajdsjan ble den beste polske sjakkspilleren som beholdt tittelen eliminert i 16-delsfinalen etter å ha tapt 0,5-1,5 mot tredjeseedede Fabiano Caruana. Amerikaneren vant kampen om tredjeplassen mot Nijat Abasov fra Aserbajdsjan 3-1 etter ekstraomganger.

På årets turnering vil de tre øverste plassene gis adgang til kandidatturneringen, som arrangeres i Canada i april neste år. På grunn av det faktum at Carlsen annonserte under konkurransen at han ikke ville delta i kandidatkonkurransen, var Praggnanandhaa, Caruana og Abasov allerede garantert deltakelse i den. Verdensmester er kinesiske Ding Liren.

Tidligere hadde Russlands Aleksandra Goriachkina, som konkurrerte under FIDE-flagget, vunnet verdensmesterskapet for kvinner.

Premiepotten i hovedstaden i Aserbajdsjan er 1,834 millioner (åpen) og 676,25 tusen. dollar (kvinner).

MC, PAP

PolsatSport.pl for Android- og iOS-telefoner!

Den siste informasjonen og nyhetene uansett hvor du er.

You may also like

Leave a Comment