Home » Vi vil gjenoppta noen arbeider, men uten deltakelse fra Russland – RadioMaryja.pl

Vi vil gjenoppta noen arbeider, men uten deltakelse fra Russland – RadioMaryja.pl

by Catherine Monroe

Etter at Russland invaderte Ukraina, suspenderte vi aktiviteter i Arktisk råd. Nå vil vi delvis gjenoppta samarbeidet i dette formatet, men uten at Russland, Danmark, Finland, Island, Canada, Norge, Sverige og USA sa i en felles uttalelse onsdag.

Arktisk råd meldte onsdag at arbeidet i dette formatet delvis gjenopptas.

«Vi har til hensikt å gjenoppta arbeidet vårt i Arktisk råds format på begrenset basis i prosjekter som ikke involverer den russiske føderasjonen» – ble skrevet i en pressemelding publisert på det islandske utenriksdepartementets nettsted. Det ble lagt til at det skal være en aktivitet knyttet til blant annet aktiviteter for urbefolkningen i Arktis.

Arktisk råd ble grunnlagt i 1996 av åtte land: Canada, Danmark, Finland, Island, Norge, Russland, Sverige og USA. Organisasjonens arbeid fokuserer på spørsmål knyttet til bærekraftig utvikling, miljøvern, forskning, overvåking av klimaendringer og støtte til regionens urfolk.

3. mars trakk alle grunnleggende land unntatt Russland seg fra rådets arbeid som svar på «grove brudd på landets prinsipper om suverenitet og territoriell integritet basert på internasjonal lov», ifølge en uttalelse.

MOS

You may also like

Leave a Comment