Home » vi vil si opp kontrakten for NH90 militærhelikoptre

vi vil si opp kontrakten for NH90 militærhelikoptre

by Catherine Monroe

Norge vil kansellere kontrakten for NH90 militærhelikoptre fordi de er for upålitelige og noen av dem ikke ble levert i tide, meldte forsvarsminister Odd Arild Gram fredag.

Påmelding til vår siste konferanse har startet. PRECOP 27, i regi av WNP.PL, finner sted 18.-19. oktober og går foran COP27 klimatoppmøtet i Egypt. Vi inviterer!

I 2001 signerte Norge en kontrakt med det europeiske konsortiet NHIndustries med base i Frankrike om levering av 14 helikoptre innen 2008.

– Kontrakten er ennå ikke ferdigstilt. Vi vil kreve tilbake de 5 milliarder kronene (ca. 490 millioner euro) betalt pluss renter og returnere helikoptrene som allerede er levert,” understreket Gram på konferansen.

Ifølge Forsvarsdepartementet «vil det ta fem år før det nye helikopteret blir introdusert». Men jeg regner med å korte ned denne perioden.

Ifølge Forsvarsdirektoratets direktør Gro Jaere tilbrakte de leverte NH90-helikoptrene mer tid på verkstedet enn i luften.

Den norske regjeringens beslutning ble støttet av sjefen for det norske forsvaret, Eirik Kristoffersen. «Dette helikopteret fungerte bare ikke slik det skulle. Vi trenger maskiner som er i stand til sjøforsvar, understreket han.

Premium-sone

KOMMENTARER (3)

Gå til artikkelen: Norge: Forsvarsminister: Vi sier opp kontrakten for NH90 militærhelikoptrene

You may also like

Leave a Comment