Home » PKO BP Ekstraklasa: Lech vinner Poznań-derbyet

PKO BP Ekstraklasa: Lech vinner Poznań-derbyet

by Erlend Loe

De polske mesterne, selv om de spilte rollen som en gjest, måtte føle seg hjemme på stadion under høylytt jubel fra fansen fra andre tribune. Desto mer slik at Lechites byttet til garderoben og ikke til den som var beregnet på gjester. Kun trenings- og vikarpersonalet satt unntaksvis i boksen som var beregnet på tilreisende lag.

Det er ingen fiendskap mellom supporterne til begge klubbene i Poznań, så det var usedvanlig kulturelt på tribunen. Det skulle vært en kamp på banen, men det var kjedelig de første 45 minuttene. «De grønne» kom inn på banen med en sterk defensiv holdning, prøvde ikke å presse som i tidligere kamper, men ventet bare på motstanderens trekk.

John van den Broms spillere holdt imidlertid ikke ut spillet og syntes det var vanskelig å komme seg gjennom motstanderens trange rekker. Nika Kwekweskiri forsøkte å overraske Adrian Lis med et langskudd, men Wartas keeper traff stolpen. Lechittenes påfølgende piler fløy oftest over stangen.

I det 35. minutt dyttet Joel Pereira innlegget til Kristoffer Velde, som bare måtte sette på en fot. Nordmannen gjorde det imidlertid skittent og ballen rullet andre veien. Filip Bednarek hadde praktisk talt ingen mulighet til å gripe inn i første omgang. På stoppetid var Warriors nær ved å ta ledelsen. Adam Zrelak slo Barry Douglas med en heading fra corner, men ballen spratt i tverrliggeren.

SE OGSÅ: Pogoń tok et poeng fra Kraków

Nesten 19 000 fans opplevde ikke noe spennende skue selv etter pause, selv om begge lag spilte mer energisk igjen. Warta åpnet et øyeblikk for forsvaret, og de polske mesterne utnyttet muligheten ivrig. Filip Szymczak møtte Afonso Sousa, som scoret ligasesongens andre mål med et vakkert, teknisk skudd fra hjørnet av sekstenmeteren.

Krigerne klarte ikke å reagere på måltapet i det hele tatt, men hadde ingen fordeler i offensiven i denne kampen. Maciej Żurawski, Kajetan Szmyt og Miłosz Szczepański, som kom inn som innbyttere i andre omgang, livet ikke opp lagets spill.

Lech var på sin side fornøyd med ledelsen og forsøkte først og fremst å kontrollere spillet. Til slutt kastet «de grønne» alt på ett kort, til og med Lis løp inn i motstanderens sekstenmeter og klarte interessant nok et velrettet hodeskudd. Men Bednarek kunne ikke la være å forsvare det. Warta tapte sin fjerde kamp som vert denne sesongen.

Warta Poznan – Lech Poznan 0:1 (0:0)

Mål: Afonso Sousa53

Warta poserer: Adrian Lis – Jan Grzesik, Dimitris Stavropoulos, Robert Ivanov, Dawid Szymonowicz, Konrad Matuszewski – Niilo Maenpaa (71. Kajetan Szmyt), Michał Kopczyński (62. Maciej Żurawski), Mateusz Kupczak, Luistz Migoński (71. Miguelński) Luis Miguel (7.

Lech Poznan: Filip Bednarek – Joel Pereira, Lubomir Satka, Antonio Milic, Barry Douglas – Michał Kryształś (73. Alan Czerwiński), Radosław Murawski, Afonso Sousa (58. Joao Amaral), Nika Kwekweskiri (73. Jesper Karlstroem), Kristoffer Velde (58. Heorhij Citaiszwili) – Filip Szymczak

Gult kort – Warta Poznan: Adam Zrelak, Kajetan Szmyt, Dimitris Stavropoulos. Lech Posen: Kristoffer Velde, Heorhij Citaiszwili.

Dommer: Daniel Stefański (Bydgoszcz). Seere 18.755.

AA, PAP

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment