Home » Vi vil støtte Ukraina så lenge det er nødvendig

Vi vil støtte Ukraina så lenge det er nødvendig

by Gunnar Garfors

«Siden begynnelsen av krigen har fire millioner ukrainere funnet tilflukt i unionen vår. Og jeg vil fortelle dem at de er like velkomne nå som de var i de katastrofale første ukene. «Vi ga dem tilgang til bolig, helsetjenester, arbeidsmarkedet og mer,» sa hun. von der Leyen.

«Europa har besvart historiens kall. Derfor er jeg stolt over å kunngjøre at Kommisjonen vil foreslå å utvide vår midlertidige internasjonale beskyttelse for ukrainere i EU. Vår støtte til Ukraina vil fortsette. Bare i år har vi bevilget 12 milliarder euro til å betale lønn og pensjoner. For å bidra til å vedlikeholde sykehus, skoler og andre tjenester, sa presidenten for EU-kommisjonen.

– Men vi ser også lenger inn i fremtiden. Derfor har vi foreslått ytterligere 50 milliarder euro til investeringer og reformer over fire år. Dette vil bidra til å bygge Ukrainas fremtid og gjenoppbygge et moderne og velstående land. Dette huset har sagt det.» høyt: Ukrainas fremtid ligger i vår union «Fremtiden til Vest-Balkan ligger i vår union. Moldovas fremtid ligger i vår union. Og jeg vet hvor viktig utsiktene til å bli med i EU er for så mange mennesker i Georgia, la von der Leyen til.

EU-problemer med innvandrere

Jeg har alltid trodd at migrasjon må håndteres; Det krever utholdenhet og tålmodig samarbeid med nøkkelpartnere og krever enhet i EU, sa EU-kommisjonens president Ursula von der Leyen i sin State of the EU-tale i Europaparlamentet i Strasbourg onsdag.

«Da jeg tiltrådte virket det som om det ikke var noen mulig kompromiss (om migrasjon). Men takket være migrasjonspakten oppnår vi en ny balanse. Mellom å beskytte grenser og å beskytte mennesker. Mellom suverenitet og solidaritet. «Mellom sikkerhet og menneskelighet,» hevdet von der Leyen.

«Vi lyttet til meningene fra alle medlemslandene og undersøkte alle migrasjonsruter. Vi har oversatt ånden i pakten til praktiske løsninger. Vi reagerte raskt og enstemmig på hybridangrepet mot oss av Hviterussland. Vi har jobbet tett med partnerne våre.» Vi har signert et partnerskap med Tunisia som gir gjensidige fordeler utover migrasjon – fra energi og utdanning til ferdigheter og sikkerhet. Nå ønsker vi å jobbe med lignende avtaler med andre land. Vi har styrket grensevernet. Europeisk «Byråene har styrket samarbeidet med medlemslandene,» sa lederen for EU-kommisjonen.

på/adj/

You may also like

Leave a Comment