Home » Vil Norge avslutte energikrisen i Europa? Gassprodusenter ønsker å forhandle med EU

Vil Norge avslutte energikrisen i Europa? Gassprodusenter ønsker å forhandle med EU

by Connie Nielsen

Siden Russland begrenset gassstrøm til Europa, Norge har blitt hovedleverandøren av denne råvaren til land EU. Før krigen, fra salg av olje, gass m.m elektrisk strøm Norge tjener over 50 milliarder dollar i året. Det er 10.000. per innbygger. I mellomtiden har Norges energieksportfortjeneste steget til 200 milliarder dollar i året. Statsminister Jonas Gahr Støre leter likevel etter måter å redusere energikostnadene på Russland begrenser levering.

se videoen
PO vil legge frem et utkast til oppreisning. Nowacka: Hvorfor behandler PiS-regjeringen plutselig Russland bedre enn Tyskland?

Norge vil hjelpe EU i energikrisen

– Vi stenger ikke døra for dialoger eller kontakter. Det er ikke i Norges interesse at vi får ekstraordinære lønnsøkninger drivstoffpriser. Vi er klare til å lytte til bedrifter og se hvilken rolle vi kan spille – sa Støre torsdag, sitert av Reuters-byrået.

Det melder Bloombergat EUs energiministre vil forsøke å innføre nye mekanismer for reduksjon drivstoffpriser og energi elektrisitet på et ekstraordinært toppmøte 30. april Norge, som ikke er medlem av EU, ble også bedt om hjelp.

Norges statsminister møtte torsdag ledere for landets største olje- og gassprodusenter, inkludert Equinor ASA, Aker BP ASA og Var Energi ASA. samtaler med gründer bør gjelde langsiktige kontrakter for levering av råvarer til EU. Energiselskapene sa de var villige til å signere slike avtaler, men med én betingelse. Du må kjenne entreprenører etter at mange europeiske forsyningsselskaper gikk konkurs, forklarer Reuters.

Les mer fra landet og verden nedenfor hovedsiden til Gazeta.pl

Gassprodusenter ønsker å forhandle med EU

– Det som opptar bedriftene mest er spørsmålet om langsiktige kontrakter og hvordan de skal håndteres godt. Spørsmålet er i ferd med å bli en av risikostyringssikringene som finnes i markedet, sa energiminister Terje Aasland på samme møte, sitert av Bloomberg.

Equinor (EQNR.OL), en ledende norsk gassprodusent, kalte møtet «nyttig» og berømmet kontakten med myndighetene når de diskuterte energikrisen i Norge Europa. Med i dag Priser Risikoen for å inngå slike kontrakter er imidlertid for stor for de fleste private virksomheter. Spesielle prismekanismer med individuelle land vil være nødvendig. Norske selskaper sies å være klare til å forhandle.

You may also like

Leave a Comment