Home » Vinnerne av det norske stortingsvalget vil danne en mindretallsregjering

Vinnerne av det norske stortingsvalget vil danne en mindretallsregjering

by Connie Nielsen

Labour-leder og forventet ny statsminister, John Gahr Store, kunngjorde at de var klare til å danne regjering torsdag. Denne uttalelsen kom han med etter noen dagers forhandlinger med Senterpartiet.

Koalisjonens politiske agenda vil bli avduket onsdag, sa JH Store. Han snakket med journalister sammen med Trygve Magnus Slagsvold Vedum, leder i Senterpartiet, som tradisjonelt forsvarer bygdeinteressene.

Arbeiderpartiet, Sentrum og Sosialistisk Venstre vant valget 13. september.

Men de foreløpige forhandlinger mellom de tre partene har avdekket dype meningsforskjeller, særlig om fremtiden til oljeindustrien, som har beriket Norge kraftig når det gjelder klimaendringer, og de rikeste skattesatsene.

Oljesektoren står for 14 prosent. Norges bruttonasjonalprodukt og 40 prosent. Landeksport og 160.000. direkte jobber.

På toppen av det bidro denne lukrative industrien med 5,4 millioner. folket i det nordiske landet skal bygge det største offentlige formuesfondet i verden; Verdien er nå over 11 billioner. Kroner (1,1 billioner euro).

Sosialistisk Venstreparti trakk seg til slutt fra koalisjonsforhandlingene.

Arbeiderpartiet-koalisjonen vil ha 76 mandater i Stortinget med 185 mandater, så den må forhandle med opposisjonen for å få vedtatt lover.

Det er ikke tillatt å publisere, sitere eller på annen måte gjengi informasjon fra nyhetsbyrået BNS i massemedier og på Internett uten skriftlig samtykke fra UAB BNS.

You may also like

Leave a Comment