Home » VM-finale 2022 Argentina – Frankrike. Direkte rapportering og scoring

VM-finale 2022 Argentina – Frankrike. Direkte rapportering og scoring

by Gunnar Garfors

Argentinerne startet VM med et oppsiktsvekkende 2-1-tap for Saudi-Arabia (de endte sist i gruppe C), men senere gjorde de det kjempebra, noe som ble bekreftet av blant annet polske representanter. «Albicelestes» beseiret Czesław Michniewicz sitt lag 2-0 og, heldigvis for det hvit-røde laget, ledet ikke lenger kampen med tomåls fordel.

Se også: Vi fant ut journalistens dødsårsak under verdensmesterskapet i 2022

Holders France fikk også et tilbakeslag på slutten av gruppespillet, og tapte 1-0 for Tunisia, men var da allerede rykket opp og spilt som reserve. I 1/8-finalen beseiret Didier Deschamps» spillere de hvit-røde 3-1, og tapte det eneste målet i de siste sekundene etter en straffe (gjentatt) av Robert Lewandowski.

Ifølge en enstemmig mening fra eksperter skal de to absolutt beste lagene i denne turneringen møte hverandre i finalen på søndag.

Begge hadde ingen problemer i semifinalen. Fremfor alt det søramerikanske laget, som beseiret andreplass Kroatia 3-0 i 2018. På den annen side vant «Trójcolor» Marokko 2-0 ved å avdekke turneringen, selv om rivalene satte listen høyt og utlignet favorittene.

Hvis Argentina vinner på søndag, vil de gjenta bragden til Spania i 2010, som også tapte sin første kamp (da 1-0 mot Sveits) på vei til gull.

Finalistene i årets verdenscup kjemper om sin tredje tittel i historien. Totalt sett vil Argentina spille for sjette gang (triumfer i 1978 og 1986) og «Tricolor» for fjerde gang i det avgjørende møtet i verdensmesterskapet, men franskmennene har nådd alle finalene siden 1998 (triumfer i 1998 og 2018 ).

Frankrike har ikke tapt en VM-kamp til et søramerikansk lag siden 6. juni 1978 og deres 2-1 tap mot Argentina i Buenos Aires.

Søndagens finale byr på rivaliseringen mellom to store stjerner og daglige fotballspillere fra samme klubb. Lionel Messi og Kylian Mbappe er Paris Saint-Germains styrker, men bare én vil være i stand til å lykkes på Lusail Stadium.

Det er forresten også en konkurranse med hennes deltakelse om kronen til skytterkongen. Så langt har argentineren og franskmannen begge scoret fem mål, flest av noen spillere i årets verdensmesterskap.

«Jeg er glad jeg fortsatt kan gjøre det. Den siste kampen i karrieren min i verdenscupen blir finalen, sier Messi, som bare trenger VM-gull for å legge til sin rike samling. I 2014 vant han sølv med Argentina.

Bemanningen har blitt bedre for begge lag. Adrien Rabiot og Dayot Upamecano har allerede returnert til trening med det franske landslaget, som gikk glipp av kampen mot Marokko på grunn av helsemessige årsaker.

Optimisme også i «Albicelestes»-laget. Forsvarerne Gonzalo Montiel og Marcos Acuna er tilbake fra suspensjoner mens den erfarne Angel Di Maria er frisk igjen etter skade.

Verdensmediene tar hensyn til den argentinske treneren, bare 44 år gamle Lionel Scaloni, som har sjansen til å gå ned i landets historie, akkurat som to store trenere før ham – Cesar Luis Menotti (1978-triumf) og Carlos Bilardo (1986).

Scaloni selv forblir beskjeden.

«Jeg er veldig stolt over å nå finalen og representere landslaget, men jeg kan ikke sette meg selv på samme nivå som dem. Jeg ser på meg selv som privilegert som har oppnådd det,» sa han.

Søndag blir også en spesiell dag for Szymon Marciniak. Den snart 42 år gamle dommeren fra Płock skal dømme den viktigste avgjørelsen i verdenscupen.

Hans assistenter vil være Tomasz Listkiewicz, sønn av den tidligere dommeren og presidenten for PZPN – Tomasz og Paweł Sokolnicki. Rollen som den fjerde dommeren ble betrodd amerikanske Ismail Elfath. Tomasz Kwiatkowski, den fjerde polakken i finalen, skal ha ansvaret for VAR-laget.

«Å referere finalen i verdenscupen er noe utrolig. Jeg er veldig stolt av meg selv og laget mitt fordi det selvfølgelig ikke bare er Marciniak, det er et flott lag. Vi har alltid jobbet og vi er som familie: vi vinner. » sammen, noen ganger taper vi sammen,» sa den polske dommeren i et intervju for fifa.com.

I årets turnering har han tidligere ledet to kamper. Interessant, både med deltakelse av finalistene – Frankrike med Danmark (2:1) i gruppespillet og Argentina med Australia (2:1) i 1/8-finalen.

I 2018 dømte Marciniak allerede to VM-kamper, men i Russland ble han eliminert etter gruppespillet.

Den første fløytingen til den polske dommeren – søndag klokken 16. Dekning og livescore på Polsatsport.pl.

B.S., PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment