Home » Dansk Grand Prix: Bartosz Zmarzlik vant i Vojens!

Dansk Grand Prix: Bartosz Zmarzlik vant i Vojens!

by Gunnar Garfors

Zmarzlik befestet ledelsen i GP-tabellen. Det gjenstår to elimineringer – Sveriges Malilla 17. september og Toruń 1. oktober.

For to uker siden skulle Zmarzlik utvide ledelsen over Madsen, som ligger på andreplass sammenlagt, og ta et stort steg mot tredjeplass i verdensmesterskapet. Tvert imot, da han ble slått ut i semifinalen, ble dansken nummer to med i underkant av 16 poeng. Lørdag var det Madsen som kjørte hjem i håp om å ta igjen en ny pensjonisttilværelse.

På Vojens i den første serien imponerte ingen av dem, det gjorde heller ikke vinneren av de to siste fastlegene, britiske Daniel Bewley. Derimot viste Dudek seg fra sin gode side og signaliserte at han ville kjempe om topplasseringene.

Etter to starter av polske speedwayryttere var det bare Dudek som var blant de åtte beste. Janowski scoret tre poeng, og Przedpełski og Zmarzlik hadde bare to. De to første kjørte sammen i det niende løpet, men måtte innrømme overlegenheten til Tai Woffinden og Jensen. Zmarzlik, derimot, viste en flott prestasjon i den tredje serien, vant sitt løp på en komfortabel måte og viste at han ikke ville gi opp i kampen om seieren i hele konkurransen.

Det bekreftet han på sin fjerde start, hvor han også fikk tre poeng og sikret seg semifinaleplass. Bak ham kom Janowski, som ikke klarte å tilpasse seg den danske banen, manglet fart og derfor poeng. Før den femte serien hadde Betard Sparta Wrocław-spilleren bare fire av dem og mistet praktisk talt sjansen til å nå semifinalen. Situasjonen til Przedpełski og Dudek var klar. Den første hadde ikke noe håp om opprykk, og den andre kunne allerede tenke på semifinalen.

En interessant situasjon oppsto i det siste heatet på hovedetappen, der Zmarzlik, Bewley og Robert Lambert kjørte. Britene kjempet fortsatt om en plass blant de åtte beste, med polakken om seier i hoveddelen av konkurransen. Bewley var nervøs fordi han løp inn i bandet og ble utvist. I omspillet viste Lambert fart og de tre poengene han fikk tillot ham å gå videre.

Etter en tid var briten tilbake i den første semifinalen, gjentok bragden og vant komfortabelt. Bak ham holdt Woffinden lenge ut, men ble nummer fire fordi han ble forbigått av Jensen og andreplasserte Madsen.

To polakker gikk til den andre semifinalen – Dudek og Zmarzlik. Førstnevnte vant enkelt, sistnevnte måtte kjempe mot Janson Doyle om opprykk til finalen. Stal Gorzóws konkurrent gikk forbi australieren, slo deretter tilbake angrepet hans og endte blant de fire beste.

Zmarzlik og Lambert var de beste spillerne i finalen. Polakken vant albuekampen etter å ha forlatt det første hjørnet og kunne ikke bli tatt senere. Dudek på sin side holdt seg i starten og ble senere ikke med i kampen om en pallplass.

Zmarzlik befestet ledelsen i GP-tabellen og utvidet ledelsen over Madsen til 20 poeng. Med en god avtale kan polakken sikre seg tittelen individuell verdensmester i Sverige om en uke.

Vojens fastlegeresultater:

1. Bartosz Zmarzlik (Polen)

2. Robert Lambert (Storbritannia)

3. Leon Madsen (Danmark)

4. Patryk Dudek (Polen)

5. Tai Wofinden (Storbritannia)

6. Mikkel Michelsen (Danmark)

7. Rasmus Jensen (Danmark)

8. Jason Doyle (Australia)

9. Jack Holder (Australia)

10. Daniel Bewley (Storbritannia)

11. Max Fricke (Australia)

12. Andrei Lebedev (Latvia)

13. Fredrik Lindgren (Sverige)

14. Paweł Przedpelski (Polen)

15. Maciej Janowski (Polen)

16. Martin Vaculik (Slovakia)

Grand Prix-stillinger etter syv elimineringer:

1. Bartosz Zmarzlik (Polen) 128 poeng

2. Leon Madsen (Danmark) 108

3. Daniel Bewley (Storbritannia) 91

4. Patryk Dudek (Polen) 90

5. Robert Lambert (Storbritannia) 86

6. Maciej Janowski (Polen) 76

15. Paweł Przedpelski (Polen) 28

19. Gleb Chugunov (Polen) 7

21. Maksym Drabik (Polen) 4

22. Szymon Wozniak (Polen) 3

MC, PA

Gå til Polsatsport.pl

You may also like

Leave a Comment