Home » VM i Planica: Norsk dobbel over 50 km, avsidesliggende plassering av en stav

VM i Planica: Norsk dobbel over 50 km, avsidesliggende plassering av en stav

by Gunnar Garfors

Norges Pal Golberg vant det klassiske løpet på 50 km, det siste løpet av FIS Nordic World Ski Championships i Planica, Slovenia. Hans landsmann Johannes Klaebo vant sølvmedaljen. Dominik Bury endte på 38. plass, mer enn 10 minutter bak vinneren. Svenske William Poromaa vant bronsemedaljen.

Etter to timers konkurranse, med bare noen hundre meter igjen til mål, hadde sju løpere fortsatt et skudd på pallen. Den første som falt fra toppen var Norges Didrik Toenseth, deretter finske Iivo Niskanen og neste Norges Martin Nyenget. Kun to nordmenn og to svensker regnet med den siste stigningen, og Golberg beholdt mesteparten av kreftene i mål.

SE OGSÅ: Eks-skihopper med et skandaløst budskap. «Jeg støtter Russland»

Den 33 år gamle spilleren fra Gol har oppnådd prestasjoner i livet. Han hadde en gullmedalje ved verdensmesterskapet i Oberstdorf (2021) og en sølvmedalje ved OL i Beijing (2022), men begge vant i stafetten.

På de ti siste verdensmesterskapene, med start med Oberstdorf i 2005, har nordmennene triumfert hele åtte ganger over kongens distanse.

Det var den siste konkurransen i verdensmesterskapet i Planica. Det polske laget kommer tilbake med to medaljer fra slovenske skiløpere: gull fra Piotr Żyła i normalbakken og bronse fra Dawid Kubacki i den store bakken.