Home » VM i skiskyting. Johannes Thingnes Boe best på sprinten. Norsk pall i Oberhof

VM i skiskyting. Johannes Thingnes Boe best på sprinten. Norsk pall i Oberhof

by Gunnar Garfors

Det var ingen overraskelser i lørdagssprinten i skiskyting-VM i Oberhof. Vinneren ble som ventet nordmannen Johannes Thingnes Boe, hvis suksess ikke en gang ble forhindret av et feilskudd. De andre plassene på pallen ble tatt av hans landsmenn – sølv gikk til Tarjei Boe og bronse til Sturla Holm Laegreid.

Sprintvinneren var litt heldig. Ved det andre besøket på skytebanen bestemte Millimeter to ganger at forsøkene hans var vellykkede. Hadde han bommet en gang, ville broren Tarjei vunnet gullmedaljen.

Lørdagens vinner vant sitt femte gullmedalje i karrieren under individuelle verdensmesterskap. For tredje gang var han best på sprinten – før det triumferte han i 2015 og 2019 over den korteste distansen. Totalt har han vunnet tolv individuelle medaljer og fjorten medaljer i lagkonkurranser.

Løpet på 7,5 km ble dominert av nordmennene. Skiskyttere fra dette landet fylte ikke bare hele pallen, men tok også fjerde- og sjetteplasser. Den eneste som kom på topp fem var uventet en ukrainer Dmytro Pidruchny.

Vertenes favoritt mislyktes – Benedikte dukke, som laget opptil fem straffer på skuddbanen og var nær ved å ikke kvalifisere seg til forfølgelsen i det hele tatt. Til slutt endte han på 55. plass og fikk rett til å starte, men det er mulig han ikke vil konkurrere der. Sloveneren var på sin side utenfor topp 60 Jakov fac.

Han gjorde en hyggelig overraskelse Jan Günka. Ikke bare vant polakken et pass for forfølgelsesløpet, men han fullførte også konkurransen på en 39. plass, en plassering som ville tjene poeng mot verdenscupstillingen. I tillegg, uten de to skytebanestraffene hans, kunne han til og med havnet blant de 20 beste!

Resten av teamet vårt – Marcin Zawol Og Andrzej Nędza-Kubiniec ferdig med å kjempe på fjerne steder, og tjente en fridag på søndag.

Løpene er planlagt til søndag. Damekonkurransen begynner klokken 13.25. Det var tre polske kvinner på startlisten – Joanna Jakiła, Anna Mąka og Kamila Żuk. Herrekonkurransen med deltagelse av Guńka starter klokken 15.30.